ZONGULDAK KAYBEDEN BİR ŞEHİR

ZONGULDAK KAYBEDEN BİR ŞEHİR
gundemeregli.com-MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak ilinin geri kalması ve her yıl göç vermesinin AK Partili siyasetçilerin bir şey yapmadığından kaynaklandığını savundu.
Parti binasında bir açıklama yapan MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak’ın her geçen gün geriye giden bir il olarak görüldüğünü ifade ederek, “Zonguldak’ın durumu ortada. Zonguldak kaybeden bir şehir. Zonguldak sorunlu bir şehir. 12 yıldır ülkenin başında bulunan AK Parti’nin bu konuda bir çalışma içerisinde olmadığını hep söylüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı geldi ve Zonguldak’ın halini gördü. ´Zonguldak’ın göç verdiğine üzülüyorum´ dedi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Zonguldak’taydı. Zonguldak’a her gelişinde modernleşmemiş, geriye giden bir il olarak gördüğünü resmen söyledi. Şimdi onlara da günaydın demek gerekiyor dedi.
ÇATES ihalesinin Zonguldak’ta biraz moralleri düzelttiğini belirten Ayan, İhalenin Zonguldak’a kalması burada olacak, hızlanabilecek göçü biraz daha engellemiş oldu. Bizler sürekli söylüyoruz; Zonguldak’ta mutlaka siyasi iradenin ve siyasi iktidarın ilk seçimlerde değişmesi lazım. Yoksa kaybedenler yine bizler olacağız. Artık insanlarımızla diğer siyasi partilerle zıtlaşma ve inatlaşmaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Bu şekilde devam ederlerse kaybedenler bizler oluyoruz. 12 yıldır en üst düzeyden Cumhurbaşkanı´ndan bakanlara kadar Zonguldak’a bir şeyler yapamadıklarını kendileri de ifade ediyor. Buna rağmen bu parti ve milletvekilleri desteklenmez. Bu şehrin geleceği bakımından öncelik olarak yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde mutlaka muhalefetin adayına, MHP’nin çıkaracağı adaya Zonguldak’ın destek vermesi gerekiyor diye konuştu.
Yeniden seçilen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir´i de eleştiren Ayan, Zonguldak Belediye Başkanımız tekrar koltuğuna oturdu. Hayırlı uğurlu olsun dedik kendisine ama benden daha çok dertli. Sanki belediye başkanlığını üç senedir bu yapmamış gibi, talip olduğu yerden daha önce haberi yokmuş gibi borçtan bahsediyor. İş yapamamaktan bahsediyor. O zaman neden talip oldun. Bıraksaydınız bizlere, bizler çok daha iyi yapardık. Onlar da inşallah kendine gelecek ve Zonguldak’ın sorunları üzerinde bir çalışma içerisine girecektir. Bizler MHP olarak olumlu, yapıcı ve istikrarlı muhalefetimize devam edeceğiz. Zonguldak’ın yararına olacak her şeyde de Zonguldak’ın arkasında oluruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER