ZONGULDAK´TA İTİRAZ ETTİ

ZONGULDAK´TA İTİRAZ ETTİ
gundemeregli.com-Resmi olmayan sonuçlara göre 680 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti, hatalı ve oyların yanlış sayıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu´na itirazda bulundu.
Zonguldak Adliyesi´ne parti avukatlarıyla beraber gelen AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, oyların tekrar sayılması gerektiğini belirterek İlçe Seçim Kurulu´na itiraz dilekçelerini teslim etti. Karaduman yaptığı açıklamada, haklarını aradıklarını ve bazı tespitler sonucunda usulsüzlükler olduğunu ifade ederek, Seçimlerin sonuçları ile ilgili sandık tutanaklarındaki bazı usulsüzlükleri hukukçu arkadaşlar incelediler. Bazı tespitler yaptık ve bunlarla ilgili seçim kuruluna dilekçe sunduk. Hakim tarafından incelendikten sonra neticesi belli olacak. Umarım Zonguldak için hayırlı olur diye düşünüyorum. dedi.
Toplam 238 sandıkta itirazda bulunduklarını kaydeden Karaduman, Tabii bunların usulen hatalı olanları var. Sayı toplamlarında yanlış olanlar var. Bunları seçim kurulu hakimi, toplamında değerlendirdikten sonra karara varacaktır. İnşallah hem partimiz açısından hem Zonguldak’ımız açısından hayırlı olur. Bu dönem içerisindeki sandık kurulundaki toplama hataları lehimize veya aleyhimize olabilir. Sonuçta biz adalete ve doğru olduğuna inandığımız için hak ve hukuk anlamında doğrusu ne ise o anlamda karar verilmesini talep ettik. O anlamda karar çıkacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Bu arada, AK Parti 27 oyla seçimi kaybettiği Çaycuma´da sonuçlara itiraz ederken, CHP de Devrek´te itirazda bulundu. CHP Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, il yöneticisi Şazi Sivişoğlu ve ilçe başkanı Yaşar Bükrü ile birlikte Seçim Kurulu´na itiraz dilekçesi verdi.
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER