“Zonguldak’ta 3 milletvekilini garantiledik”

Kdz Ereğli´de parti teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu, halkın partilerine olan ilgisinin 7 Haziran seçimlerinden daha fazla olduğunu belirterek Zonguldak’ta üçüncü milletvekilini garantilediklerini söyledi.

“Zonguldak’ta 3 milletvekilini garantiledik”
İHA-Kdz Ereğli´de parti teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu, halkın partilerine olan ilgisinin 7 Haziran seçimlerinden daha fazla olduğunu belirterek Zonguldak’ta üçüncü milletvekilini garantilediklerini söyledi. 
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, partisinin Ereğli ilçe teşkilatı tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Çaturoğlu, 7 Haziran seçimlerine oranla Zonguldak genelinde toplumun tüm kesimlerinde daha sıcak ilgi gördüklerini söyledi. Ankara’da yaşanan ve 100’den fazla kişinin öldüğü terör saldırısına da değinen Çaturoğlu, patlamayla ilgili olarak HDP’yi suçladı. Yapılan terör saldırısının ne AK Parti, ne devlet nede Türkiye’nin işine yarayacağını belirten Çaturoğlu, bu saldırının Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen emperyalist ülkeler ile HDP’nin işine yarayacağını savundu.
Zonguldak ve Ereğli gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çaturoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi için Ereğli’ye yapılacak kampüs çalışmalarının kendisinden önce çalışmalarına başlandığını ve kendi döneminde nihayete erdirildiğini söyledi. Kampüs Projesi’nin bütçesini üstlenen Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’e teşekkür eden Çaturoğlu ilçede ilk olarak 10 bin daha sonrada 17 bin 500 öğrenci sayısını hedeflediklerini dile getirdi. Çaturoğlu konuşmasında, “Bizden önce başlanmıştı. Biz onu nihayete erdirdik. Tahsisini aldırdık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Neticesinde de Yaşar Tetiker abimize teşekkür ediyorum. Proje ve maket kısmını hızlandırdı. Akabinde mimarlık firması hemen çalışmalara başlandı, görselleri ortaya çıkmaya başladı. Bunu hem rektörümüzle, hem de kalkınma müsteşarımızla görüştük. Onunla da görüştük. Onlar da bunun 2016 yılına yatırıma alınması için bir sıkıntı olmadığını belirttiler. Bu arada kamuoyunda yeni fakülteler kurulmayacak mı diye algı oluştu. Neticesinde Turizm Fakültesi müjdesini hem rektörümüz, hem belediye başkanımız, hem de bizler vermiş olduk” dedi.
ERDEMİR’in 50. Yıl Metalürji ve Kimya Fakültesi kurma çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Çaturoğlu, buradan mezun olacak öğrencilere yüzde 10 işe girme garantisi verildiğini de aktardı. Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından yapılacak olan Kent Meydanı Projesi için gerekli olan arsalarda bir takas sürecine girildiğini belirten Çaturoğlu, o sürecinde tamamlanarak 2016 yılında çalışmalara başlanacağını vurguladı. Kent Meydanı Projesi ile birlikte ilçeye yeni hükümet konağı ve emniyet binasının da yapılacağını anlatan Çaturoğlu, sosyal Güvenlik Kurumu’na hizmet binası yapımı içinde yer gösterildiğini aktardı. Ereğli Sahil bandında yöresel evlerin de içerisinde bulunduğu 2 bin 770 metre kare arsanın belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsisinin yapıldığını ifade eden Çaturoğlu, tersanelerle ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Zonguldak ve ilçelerinde ki hizmetler ve yapılacak projeler konusunda gazetecilere bilgi veren Çaturoğlu, 1 Kasım’da AK Parti’nin tek başına iktidar olması ile kaosun sona ereceğini belirterek Zonguldak’ta üç milletvekili almalarının da hiç sıkıntı görünmediğini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2015, 14:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat
Murat - 8 yıl Önce

harbi komiksin sayin vekilim bu kadar seyden sonra 2 bile zor sizin icin

SIRADAKİ HABER