AYNI ANDA 15 KİŞİYİ YENDİ

20 Yaş Altı Asya Satranç Şampiyonu ve Türkiye Satranç 1. Ligi Masa 2´incisi Hindistanlı Swayams Mishra, Alaplı´ da Kaymakamlık tarafından düzenlenen turnuvada aynı anda oynadığı 15 kişiyi mat etti.

AYNI ANDA 15 KİŞİYİ YENDİ
gundemeregli.com-Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü´ne iki yıl önce transfer olan Hindistanlı satranççı Swayams Mishra, Alaplı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen satranç turnuvasında gösteri maçı yaptı. 15 satranç oyuncusu ile aynı anda maç yapan Hintli Mishra, 2 saat süren oyunda 15 satranç oyuncusunu mat etti

Bilgisayar mühendisi olan ve aynı zamanda Grand Master unvanına sahip Swayams Mishra, ilçeye ilk kez geldiğini, Alaplı ve Ereğlili satranççıların iyi oyuncular olduğunu söyledi.

Eylül ayında Bulgaristan, Yunanistan ve Litvanya’da düzenlenecek müsabakalarda da yer alacağını kaydeden Mishra, “Benim için iyi bir tecrübe olacak. Buradaki oyuncular gayet iyi. Satranç her geçen gün gelişiyor. Ümit ediyorum ki ileride international master oyuncular bu semtten çıkacak. Eylül ayında Bulgaristan, Yunanistan ve Litvanya’da düzenlenecek müsabakalarda da yer alacağım” dedi.

Swayams Mishra’a karşı oynayan sporculardan Çise Güntay da oldukça heyecanlı olduğunu belirterek, Geçen yıllarda, Zonguldak’ta yarışmıştım. Orada başarılı olamamıştım. Şimdi yine aynı hisleri taşıyorum, yani heyecanlıyım” şeklinde konuştu.

Hindistanlı Swayams Mishra, yan yana masalarda oturan ve yaşları 14 ile 50 yaş arasında değişen 15 sporcu ile iki saat boyunca satranç oynadı. Müsabakayı 15-0 kazandı. 
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER