Bahadır :“Zonguldakspor’a sahip çıkılmalı”

Zonguldak Birinci Amatör Küme takımlarından Zonguldak Gençlik’in genel kurulu sonrası 23. Kez başkanlığa seçilen Adil Bahadır, yönetim kurulu üyeleri ile yemekte buluştu.

Bahadır :“Zonguldakspor’a sahip çıkılmalı”
 Zonguldak Birinci Amatör Küme takımlarından Zonguldak Gençlik’in genel kurulu sonrası 23. Kez başkanlığa seçilen Adil Bahadır, yönetim kurulu üyeleri ile yemekte buluştu. 
1923 yılında kurulan ve Zonguldak’ın en köklü kulüplerinden olan Zonguldak Gençlikspor, olağan genel kurulunun ardından yeni yönetimini oluşturdu. Tek liste ile gidilen kongrede Başkan Adil Bahadır 23. Kez güven tazeledi. Oluşan yeni yönetimde ise Şenol Şanal, Ergün Ece, Vahdettin Velioğlu, Sami Mısırlıoğlu, Osman Bahadır, Yusuf Ekşi, Tahsin Erdem, Ayberk Papila görev aldı.
Kongre sonrası yeni yönetimi ile yemekte buluşan Başkan Adil Bahadır, “Zonguldak Gençlik 1923 yılında kurulmuştur. O zamandan bu yana Zonguldak Gençlik; faaliyetlerini sürdürüyor. Yeni oluşturduğumuz yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerlidir. 15 yönetici arkadaşımızla birlikte mesaj vereceğiz. Görev dağılımı yapacağız. Yeni oyuncularımızla inşallah bu sene Zonguldak Gençlik hedeflerimiz olan süper lige bu sene çıkacağız. Ben sporun içerisinde yıllardan beri varım. 15 sene Zonguldakspor’da görev yaptım. İkinci ligten son şampiyon olacağımız sene dahil 15 sene görev yaptım” dedi.

“ZONGULDAKSPOR’A SAHİP ÇIKILMALI”

Sporu sevdiğini ifade eden Başkan Adil Bahadır, Zonguldakspor’a da destek olunmasını istedi. Gençlere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Başkan Bahadır, şöyle devam etti:
“Gerçekten sporu çok seviyorum. İnsanlarımız kıraathanelere gideceğine gençlerimizin spor yapmasından her zaman yanayım. Ben bunun için bu kulüpte 23 senedir başkanlık yapıyorum. Sporu seviyorum. Zonguldak’ta şu anda her şey geriliyor. Kömür ocakları kapanıyor. Her türlü ticaret zayıfladı. Eski dönemleri yok. Fakat ne yazık ki şu anda şehrimiz neredeyse Zonguldakspor’da aynı yerde. Bu gün Zonguldakspor 3. Ligdeyse şehrimiz de aynıdır. Buna her kesimin, siyasilerin el atması lazım gelir. Çünkü Zonguldakspor şu anda 1. Ligde olsa şu anda büyük takımların hepsi buraya gelecek. Şehrimize hareketlilik katacak. Fakat ne yazık ki ticari esnaf olarak da Zonguldakspor’a sahip çıkılmıyor. Şu anda siz de görüyorsunuz kulüp Nevşehir’e kampa gitti. Tekrar kampa gidecek baya zorluklar var. Maddi sıkıntılar var. Herkesin destek olması lazım gelir. Başta büyüklerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, valimiz herkesin elini taşın altına koyması lazım gelir. Çünkü Zonguldakspor başarılı ise sadece kulübün, kulüp başkanının başarısı değildir şehrin başarısıdır. Zonguldakspor’da 15 sene görev yaptım. Severek görev yaptım. Her türlü fedakarlığı yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.”

“AMATÖR KULÜPLERİN MADDİ SIKINTILARI ÇOK”

Zonguldak’ın farklı yerlerine sahalar yapılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Adil Bahadır, alt yapıdan yetişecek futbolcuların Zonguldakspor’da oynayabileceğini söyledi. Başkan Bahadır, sözlerini şöyle tamamladı:
“Şu anda amatör spor kulüplerine destek olmadığı için artık bütün kulüpler belediyespor oldu. Bu gün Ereğli, Kozlu, Kilimli olsun bütün takımlar belediyespor olarak mücadele veriyor. Sadece Zonguldakspor, Zonguldak Gençlik hiçbir yere bağlı değil. Sadece yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber mücadele ediyoruz. Zaten bu yönetim kurulu gerçekten tavsiye ederim ki başka yerlerde de başarılı olur. Zonguldak Gençlik’i belirli yerlere getiririz. Bizim A gençlerimiz var. Türkiye Şampiyonası’na gittik Zonguldak Gençlik olarak. Beşiktaş, Bursaspor ile karşılaştık. Bu gün burada Zonguldak’ta Karaelmas Kemal Köksal haricinde sahamız yok. Başka yerlere saha yapılabilir. Bakacakkadı’ya saha yapılabilir. Her yere saha yapılabilir. Fakat ne hikmetse en başta Zonguldakspor’un sahası yıkılıyor. Artık buna bir çözüm getirilmesi lazım gelir. Amatör kulüplerin maddi olarak sıkıntıları çok. Zaten çoğu kapatıyor. Örneğin yılların Terakki’sinin çektiği sıkıntılar var. Bu sporun, arkadaşlığın, dostluğun sayesinde destek olunmasıyla amatör kulüpler bir yerlere gelirler. Gençleri kazanmak lazım gelir. Eğer bu gün Zonguldakspor’da dışarıdan futbolcu almaktansa alt yapıdan futbolcuyu yetiştirmek gibi güzel bir şey olmaz. Bunun örneklerini daha önce yaşadık. Yetiştirdiğimiz futbolcuları dışarıya verdik. Onun için ben her zaman şunu diyorum. Büyüklerimiz başta olmak üzere Zonguldak’ta spora değer verip; Zonguldak gençlerine değer verip Zonguldakspor’u belirli bir yere getirirsek sadece bu Zonguldak Kulüp başkanının değil herkesin başarısı olur diye düşünüyorum.”
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER