Başkan Caner'den fikstür ve stat açıklaması

Spor Toto 2. Lig’de mücadele veren Zonguldak Kömürspor’un Tepecikspor galibiyeti sonrası moralleri yükseldi.

Başkan Caner'den fikstür ve stat açıklaması

 

Devrek İlçe Stadı’nda Büyükçekmece Tepecikspor’u 3-2 yenen Zonguldak Kömürspor’da Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı hazırlıkları başladı. Alınan 3 puan ile takımın moralinin yüksek olduğunu ifade eden Başkan Süleyman Caner, “Büyükçekmece Tepecik maçı bizim için galibiyeti bulma noktasında önemli bir maçtı. Çünkü önceki İstanbul maçında iyi oynamamıza rağmen hakem tarafından gösterilen iki kırmızı kart maçın katledilmesi nedeniyle bir yenilgi aldık. Ondan önce bir beraberliğimiz vardı. Takım bir galibiyet arıyor. O yüzden Büyükçekmece maçına galibiyet açısından odaklandık. Rakipte küme düşme hattında olup bu maça ehemmiyet veriyordu. Zor bir maç olacaktı. Nitekim de öyle oldu ama sonucunda allah bize galibiyeti nasip etti. Bu galibiyetle takım inşallah iyi bir hava yakalayacak. Önümüzdeki Pazar günü oynanacak maç yine kendi sahamıza onunda inşallah iyi puanla ayrılmak niyetindeyiz” dedi.


“Amacımız modern bir stada kavuşmak” 

Stadyum konusunda açıklamalarda bulunan Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, butik stat çalışmalarının devam etiğini söyledi.

Amaçlarının modern bir stada kavuşmak olduğunu ifade eden Caner, “Stat konusunda bizden önce hiçbir şey yapılmamış. Biz geldikten sonra Bal liginden takımı 3. Lige çıkartınca stat konusu gündeme geldi. Biz istedik ki başka illerde ki gibi arenalara stadımız layıktı çünkü Zonguldak kömürspor köklü bir takım. Seyircisi ve taraftarı bakımından ilk beşe girecek bir kapasitede bütün gayemiz ve amacımız buydu. Arena yapılan yerlerde bunları kulüplere devrediyorlar. Bunları kulüplere devredince bunların aylık bir maliyeti var. Bunları biz eksik biliyorduk. Sayın bakanımızla ve genel müdürümüzle görüştük. Biz size stat yapalım arena yapalım ama bunu karşılayabilecek misiniz? Kulübün geliri nedir dedi. Bizim gelirlerimiz belli biz saha kiralarını bile ödeme güçlüğü çekmekteyiz. Gerçekçi olmamız lazım. Sayın bakanın söylediği rakamlar büyük rakamlar bunu bir belediye bile almış olsa ödemekte güçlük çeker. Arena yapılan yerlerde kulüpler bunu ya üzerine almıyorlar ya da devir alan kulüpler bir an önce devretmeye çalışıyor. Şuan stadyum yapılıyor. Dört tarafı kapalı Zonguldak Komürspora yakışır bir stat yapacağız. Amacımız zaten modern bir stada kavuşmak. Biz başından beri yalnızız bir sayın valimiz yanımızda emniyet müdürümüz sap olsun destek sağlıyor. Belediye imkanları doğrultusunda katkı veriyor. Bize katkılarından dolayı ÇATES’e çok teşekkür ediyorum” şekline konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER