BAŞPEHLİVAN KAVAKÇI OLDU

BAŞPEHLİVAN KAVAKÇI OLDU
gundemeregli.com-Alaplı İlçesinde, 27´ncisi düzenlenen Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri´nde, finalde Güngör Ekin’i yenen Mahmut Kavakçı Başpehlivan oldu.
Alaplı Spor Sahası´nda düzenlenen güreşlere, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Özcan Ulupınar, Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam Güreş Ağası Aydın Semerci, Yağlı Güreş Komitesi Başkan ve yöneticileri, siyasi partiler, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri´ne 10 boyda toplam 250 güreşçi katıldı.
Baş güreşlerin ilk turunda iki kardeşin eşleşmesi büyük çekişmeye sahne oldu. Baştan sona çekişmeli geçen güreşlerde Ahmet Kavakçı abisi Mahmut Kavakçı’ya yenildi.
Kırkpınar´a katılan ve başpehlivanlık için güreşen güreşçilerin katıldığı müsabakalar heyecanlı geçerken, finalde Güngör Ekin’i mağlup eden Mahmut Kavakçı Başpehlivan oldu. 3. Lükleri ise Kaan Kaya, Ümit Balta elde etti.
Başpehlivanlık güreşinin ardından Başpehlivan Mahmut Kavakçı ve dereceye giren diğer güreşçilere madalyalarını AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Güreş Ağası Aydın Semerci tarafından verildi.
Protokol düzeyinde kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği güreşlerde Güreş Ağalığını da açık artırma sonunda işadamı Burhan Alper kazandı. 3 adayın katıldığı Ağalık yarışında 30 bin TL´den başlayan açık artırma sonunda son olarak 60 bin TL teklif veren işadamı Burhan Alper Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri´nin “Güreş Ağası” oldu.
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2013, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER