Caner sert konuştu: 'İspatlamayan şerefsizdir'

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, sosyal medyadaki eleştirilere sert bir dille yanıt verdi.

Caner sert konuştu: 'İspatlamayan şerefsizdir'

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, trajik şekilde biten Fethiyespor maçı sonrası özellikle sosyal medyadaki eleştirilere yanıt verdi.

“SOYUNMA ODASININ CAMINDAN İÇERİ GİRMEYE ÇALIŞTILAR”

Caner; “Fethiyespor taraftarlarının oyunculara tekme tokatla saldırdıklarını söyleyerek, “Keçiörengücüspor maçında Bir kenetlenme yaşadık. Muhakkak 3 puan gözüyle bakarken berabere sonuçlandı. Ama ondan sonra ki maçlarımızı kayıpsız şekilde atlatırsak Play Of şansımız rakiplerin puan kaybetmesiyle devam eder inancıyla futbolcularımızla birliktelik yaptık. Onlarda bu işin farkındalar. Fethiyespor maçına öyle hazırlandılar. Fethiye gittiğimizde gördüğümüz tabloda, tabi ki küme düşme mücadelesi veriyorlar. Maça çok önem vermişler. Sokaklarda ki billboardlarda, ‘kalbimiz kenetlendi’ gibi destek billboardları vardı. Biz bunların hepsini bir kenara koyduk. Bizim amacımız Play Of’a devam etmek için maçtan alacağımız 3 puan. Futbolcularımız inanmış vaziyetteydi. Sahaya öyle çıktık. İyi başladık. İlk yarı 1-0 sona erdi. İlk yarı daha farklıda bitebilirdi. Kaçırdığımız gollerle. Soyunma odasına girerken her şeyi tertiplemişler. Güvenlik görevlilerine verilen talimatlar soyunma koridorların taraftar sokulmuş. Futbolcularımıza temek ve tokatla saldırdılar. Özellikle Selçuk’a saldırı düzenlediler. Soyunma odasının koridoru karıştı. Bu yapılan yanlışa yönetimimiz dik durdular. Epey bir mücadele verdik. Gözlemcisini temsilcisini çağırdık olaylarını anlattık. Yapılanlarını gördüler. Bu yapılanlar görmezden gelmiş gibi soyunma odasının camından içeri girmeye çalıştılar. “

“REHAVET HİÇ İSTENMEYEN 4 GOLÜ GETİRDİ”

“Devre arası bu yapılan hareketlerden çocuklar zaten inançlıydılar daha çok motive oldular. Kendilerini yapılan bu sözlü ve filli saldırı neticesi maçı alacakları konusunda bize söz verdiler. O inançlı çıktılar maça. Maç 3-0’a geldi. Rakip 3-0’dan sonra çözülmeyi beklerken çözülme bizde olmaya başladı. Hatta rakip seyircileri tribünleri terk etmeye başladı. Bize 3-0 vermiş olduğu rehavet bizde maalesef hiç istenmeyen 4 golü getirdi. Bu rehaveti yaşamasaydık bu 4 golü görmezdin. Özellikle orta sahayı rahatlıkla geçtiler. Defansta yapılan hatalar. Kaleci Osman kardeşimiz elinden geleni yaptı ama kurtardığı pozisyonları tamamlayamayınca basit golleri gördük. 100 defa Fethiyespor’la maç yapalım 100 defa Fethiyespor’u yeneriz. Akıl ve mantık kurallarını aykırı bir maç. 15 dakikalık bir rehavet skoru ne hale getirdi”

“SATIN ALACAK PARA BASILMADI”

“Biz 4 senedir bu takımın başında görev yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizde bu takım Bölgesel Amatör Ligindeydi. Herkes buna şahit. En büyük şahidi sizlersiniz. Ben göreve geldiğimden beri hiçbir zaman sizi yanımdan ayırmadım. Sizlerden de ayrılmadım. Beraber bu günlere geldik. Her türlü etkinliğimiz beraber yaptık. Burada en büyük şahidi sizler olmalısınız. Bu kulübün o pozisyondan bu pozisyona getiren yönetim ve Vali ile el ele vererek bu günlere getirdik. İmkansızlıklara rağmen bu kulübü ikinci lige çıkaran başkanı imkansızlıklara rağmen Play Of şansı arayan ve motive ederken maç satması ne demek? Ben maç satacağım para alacam teknik direktör para alacak futbolcular para alacak bunu diyen kansızdır. Zonguldaklı da değildir. Onun kanını gitsinler tahlil etsinler. Onun kanının hangi milletten olduğuna baksınlar. Bende maç satacak adam değilim. Öyle bir adamda bulamazlar. Beni satın alacak parayı dünya da bastıramazlar. Uzaya gitsinler. Beni satın alacak para daha basılmadı. Bu yorumu yapanlar fırsatçılar. Bu takım düşer diyen zihniyetler yapar bunu ancak.  Ellerini ceplerine atmayan acizler. 3-0’dan sonra futbolcular niye maç satsınlar. Böyle bir şey var mı? Kendileri bahis oynuyorlarsa ayrı bir şey”

 “HANGİ ALLAHSIZ, HANGİ KİTAPSIZ, HANGİ DİNSİZ MAÇ SATTI DİYORSA O LAFLARINI KENDİSİNE İADE EDİYORUM”

“Benim çocuklarım Erzurumspor’u, Amedspor’u ve Anadolu Üsküdarspor’u yenen bu çocuklar. Ben çok paralar vermiyorum bu çocuklara. Buna rağmen onlar el ele veriyorlar. Yürekleri ile Zonguldak’ın adını duyurmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu çocuklar hiçbir şekilde maç satmaz. Hepsine kefilim. Maç sattı diyen kendinden şüphe etsin. Maç 3-0 bitseydi ne olacaktı. Herkes bir laf konuşurken bin defa düşünsün. Bana ispatını delili belgesini getirsinler ben o işi adliyeye de bırakmam. 1800 km arabayla yol gittim. Her tarafım yara bere içerisinde. Hangi Allahsız, hangi kitapsız, hangi dinsiz maç sattı diyorsa o laflarını kendisine iade ediyorum. Herkes ayağını denk alsın.”

“Z’SİNİ SATARSAM ŞEREFSİZİM”

“Bu takım ne bütçeyle nereye geldi. 10 yıl sonra gelen ikinci ligde küme düşmeyi halletmişiz. Play Of’u yakalamak için uğraşıyoruz. Niye gol attılar bu çocuklar. Fantezimi yaptılar. Çocukları filli saldırı olunca ikinci yarı maç kenarında seyrettim maçı. Ben bunu şokunu hala atlamadım. Kendime gelemiyorum. 3-0’dan 10 dakika 4 golün şokunu hala atlatamıyorum. Bunun teknik konularını teknik kaptan ve hocalarla bir röportaj yapın dinleyin. Teknik konularını ben bilmem. Bu maçta hiç bir şey yok. İlk golü yememiz orta sahanın olmaması hatalar ve sonuç böyle oldu. Millet ikinci ligde kalmak için neler yapıyor? Bu çocuklar emeğini karalayacak kadar manya mı? Bunların annesi kardeşi çocuğu yok mu? Bunlar o zaman nasıl Zonguldak’a gelecek. İnsan kendi memleketinin değerini nasıl satar. Öyle bir para var mı? Zonguldak’ın değerini markasını satın alacak bir para var mı. Fethiye’nin tamamını getirsinler bana. Ben bu Zonguldakspor’un zerresini satarsam şerefsizim. İspatlamayan şerefsizdir ”dedi. 

“KİMSE ALLAHSIZ KİTAPSIZLIK YAPMASIN”

 “Kimse bu çocuklara laf edemez.  Hepsi özveri ile mücadele ediyorlar. Yazıklar olsun. İnsanın aklına gelmez böyle bir şey. Teknik direktör ve hocalarla bu rehavetin nasıl geldiği röportaj yaparsınız. Ben işimiz gücümü bıraktım Zonguldak’ın yedisinden yetmişine herkesin yüzünü güldürmeye uğraşıyorum. Bunu Çanakkale’de ve Ankara’da gördük. Kentimizde bir Vali Ali Kaban’la bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Herkes elini vicdanını koysun. SMS kampanyası yaptık. 250 kişi destek verdi. Takvim kampanyası yaptım 2 bini elimizde kaldı. Store yaptık destek yok. Ondan sonra böyle şöyle konuşuyorlar. Siz bu takımın neresindesiniz. Resmen takla attık. Bu kaza. Satıldı da bu para nerede? Kim aldı bu parayı? Zonguldak değerlerine sahip çıkması gerek. Futbolcular bugün varsa yarın giderler. Bu çocuklar eli kırıldı oynadılar. Kimse Allahsız kitapsızlık yapmasınlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER