Derbilerin hakemi

Çevik, Alaplı Cumhuriyet Kupası yarı final ve final maçlarını başarı yönetimi ile takdir topladı.

Derbilerin hakemi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Emirhan Çevik, Alaplı Cumhuriyet Kupası yarı final ve final maçlarını başarı yönetimi ile takdir topladı.

Alaplı esnaflarından Meşhur Dönerci iş yeri sahibi Cihat Çevik’in TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki amatör futbol hakemi Emirhan Çevik, Alaplı Cumhuriyet Kupası futbol müsabakalısının yarı final maçında Alaplı derbileri olarak kabul edilen Yedigelli Köyü ile Kılçak Köyü arasındaki futbol müsabakasını başarı ile yöneterek göz doldurdu.  Alaplı Cumhuriyet Kupasının futbol komitesi tarafından,  20 Temmuz Pazar günü yapılan Site Gençlik, Kılçak Köyü  arasındaki final müsabakasını yönetmek için onay verilen Emirhan Çevik, 90 dakikası 2-2 berabere sonuçlanan müsabakada başarılı bir yönetim sergileyerek futbul kamuoyunun takdirini kazandı. Final müsabakasında uzatma dakikalarında bir gol daha bulan Kılçak Köyü gençleri maçı 3-2 kazanarak şampiyon oldu. Yarı final ve final maçlarındaki başarılı maç yönetimi sonrasında turnuvaya katılan tüm takımların takdirini kazanan Çevik, futbol kamuoyu otoritelerince ilçenin yeni futbol hakem eksikliğini giderilmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Alaplı ilçesi Aktif Spor Kulübü ve İlk ve Orta dereceli okullardaki sportif faaliyetlerde; minder ve yaşlı güreşlerde, oturarak basketbol, tekvando, karate ve birçok branşta başarılı sporcu çıkartmasının ardından birde futbol hakemi kazanması sevindirici gelişme olarak görülüyor.

Babası Cihat Çevik, oğlunun yarı final ve final maçlarındaki başarılı maç yönetiminden dolayı büyük gurur duyduğunu söyledi. Çevik; “oğlum TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyor. Aynı zamanda İstanbul’da  amatör olarak futbol hakemliği yapıyor. Alaplı derbisi olarak kabul edilen Yedigelli Köyü ile Kılçak Köyü arasındaki yarı final maçının yönetilmesi için teklif edildiğinde ben oğluma ; ‘eğer gelecekte bir Cüneyt Çakır olmak istiyorsan şimdiden buna hazırlanmalısın. Korkularla kimse bir yere varamaz. Çık ve aslanlar gibi maçını yönet’ dedim. Oda beni mahcup etmeyerek başarılı bir futbol müsabakası yönetti. Oğlumla gurur duyuyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER