Engelleri kaldırıcağız, atlamayacağız

Kdz. Ereğli Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle kutlama etkinliği düzenledi.

Engelleri kaldırıcağız, atlamayacağız

Kdz. Ereğli Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle kutlama etkinliği düzenledi. Baştan sona renkli görüntülere sahne olan etkinlik kapsamında, Özel çocukların basketbol gösterisi, oturarak voleybol takımının gösteri maçı ve özel çocukların halk oyunları gösterileri uzun süre ayakta alkışlandı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Biz, engelleri kaldıracağız, engelleri atlamayacağız. “ sözleri ile başladığı konuşmasında yakın bir zamanda; içinde engelli vatandaşların yaşadığı zorlukların daha iyi anlaşılmasına neden olacak aktivitelerin yer alacağı ‘Empati İstasyonu’ kurulacağını da müjdeledi.

İSTİKLAL MARŞINI İŞİTME ENGELLİLER İŞARETLE OKUDU

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin ‘03 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle düzenlediği kutlama etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Ereğli Belediyesi kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlik sayı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi, İstiklal Marşı’nı işitme engelliler için işaret dili ile okudu.

ÜLKE GENELİNDE ENGELLİ SAYISI 12 MİLYON

Birçok insana göre engelli, özürlü ya da sakat olarak adlandırıldığını söyleyen 22 yaşındaki ‘serebral parsi’ hastası Yasin Çiçek Çiçek konuşmasında, ülke genelinde 12 milyonu aşan engelli sayısının aileleriyle birlikte 40 milyon kişiyi bulduğunu hatırlatarak bu rakamın ülkenin yarısı olduğunu söyledi.

BİZ VEBALI DEĞİLİZ Kİ BİZDEN KAÇSINLAR

Toplumun kendilerini tam olarak tanımadığı için bazı çevrelere göre hasta olarak görüldüklerini ve bu durumun kendilerini ile ailelerini üzdüğünü söyleyen Çiçek, ‘Oysa bir grip ya da nezle değiliz ki hasta hitabına maruz kalalım. Ya da veba değiliz ki bizlerden kaçsınlar. İşte bu önyargı yüzünden birçok şeye pencere ardından baktık.” dedi.

UYSAL, ‘ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ, ATLAMAYACAĞIZ’

Herkesin birer engeli adayı olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Uysal, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların ücretsiz taşınmasına yönelik kanunun Ereğli’de uygulanmamasına tepki gösterdi. Engelli vatandaşların halk otobüsü ücretlerini, gerektiği durumda belediye kasasından karşılanabileceğini belirterek, “Ağzımızdan çıkan sözdür, muhakkak yerine getirilecektir. Çünkü biz, engelleri kaldıracağız, engelleri atlamayacağız. Sizlere söz bu sözümü bir şekilde yapacağız. Gerekirse parasını biz vereceğiz ücretsiz taşıtacağız” dedi.

EMPATİ İSTASYONUNUN KURULMASI PLANLANIYOR

Başkan Uysal, yakın bir zamanda; içinde engelli vatandaşların yaşadığı zorlukların daha iyi anlaşılmasına neden olacak aktivitelerin yer alacağı ‘Empati İstasyonu’ kurulacağını da bildirdi. Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve engelli vatandaşlar, renkli boyaların olduğu kâselere ellerini değdirerek, dev tuvale resimler yaptı.

OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ANNELERİYLE BASKETBOL KEYFİ

Otizmli olan sporcular, anneleri ile birlikte basketbol oynadı. Yaşları 14 ile 35 arasında değişen yaklaşık 10 engelli sporcu, kurulan tek potaya basket atmaya çalıştı. Saha dışına çıkan topları yakalayarak çocuklarına yardımcı olmaya çalışan anneleri ise, en az sporcular kadar ter döktü. Zaman zaman aksiliklerin de yaşandığı gösteri sırasında bir engelli sporcu, elindeki topu pota yerine protokolün bulunduğu alana doğru attı. Topu tutan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, yanına gelen engelli sporcuyu tebrik ederek topu geri verdi. Yaşanan bu durum, salonda gülüşmelere yol açtı.

PROTOKOL TAKIMI İLE GÖSTERİ MAÇI AYAKTA ALKIŞLANDI

Ereğli Belediye Spor bünyesinde Paralimpik Olimpiyatlar ile Milli Takım’a sporcu yetiştirmek amacı ile kurulan Oturarak Voleybol Takımı, önce kendi arasında daha sonra ise Belediye Meclis Üyeleri ile Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın da bulunduğu Protokol Takımı ile gösteri maçı yaptı. Engellilerden oluşan Oturarak Voleybol Takımı, maçı 3-0 kazandı. Büyük ilgili ile izlenen voleybol maçı, renkli görüntülere sahne oldu.

DERECEYE GİRENLERE HEDİYE, EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET

Geceye katkısı bulunan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’ün yanı sıra etkinliğe halk oyunları gösterileri ile katkı veren Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi, Alaplı Kuzey Bakım Evi’ne, Ecomar Fizyon Fizik Tedavi merkezi ve Voleybol Antrenörü Adem Çelik’e plaketlerini Başkan Uysal verirken, ’03 Aralık Engelliler Günü’ dolayısıyla şiir resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere de ödülleri protokol tarafından verildi. Gecede ayrıca sembolik el duvarına Başkan Uysal ile birlikte engelli sporcular, otizmli çocuklar, protokol takımı da elleriyle imzalarını attı.

4 BÜYÜK TAKIMIN İMZALI FORMALARI ÜCRETSİZ AMA ÇEKİLİŞLE

Öte yandan 4 büyük takımın Ereğli’deki taraftar derneklerince hazırlanan imzalı formalarda yapılan çelişle sahiplerini buldu. Etkinlikte yer alan gruplar ve sporcular aileleriyle birlikte Başkan Uysal ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yapılan etkinliğe, Başkan Uysal’ın yanı sıra Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Soner Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz Akdeniz, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER