EREĞLİSPOR YAZ OKULUNA REKOR KATILIM

EREĞLİSPOR YAZ OKULUNA REKOR KATILIM

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Belediyespor Kulübü 2013 Yılı Yaz Futbol Okulu’nda eğitim gören çocukların sertifika töreni Beyçayırı Sahası’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen sertifika törenine Ereğli Belediye Başkanı ve Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübü Başkanı Halil Posbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis Üyeleri ile daire müdürleri, kulüp yöneticileri, spor eğitmenleri, sporcular ve aileleri katıldı.

Bu yıl 240 erkek, 40 kız olmak üzere toplam 280 kişilik rekor bir katılım ile gerçekleştirilen Yaz Futbol Okulu’nda, 10 spor eğitmeninden 45 gün boyunca eğitim alan sporculara, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun dava arkadaşlarının manevi huzurlarında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra da Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık sporculara, ailelerine ve basın mensuplarına hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasına, Karadeniz Ereğli Belediyespor’un birçok branşta sporcu barındıran geniş bir aile olduğunu ifade ederek başlayan Başkan Posbıyık; “Karadeniz Ereğli Belediye spor koskocaman bir aile. Bu ailede velilerin de çok büyük fonksiyonlarının olduğuna inanıyorum ”dedi. Karadeniz Ereğli Belediyespor olarak bütün branşların kulübümüze katılım taleplerini kabul etmeye başladıklarını kaydeden Posbıyık, Karadeniz Ereğli’de spor alanında doğan boşluğu doldurmaya çalıştıklarını belirtti. sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“ Olmamasını arzu ettiğimiz birtakım olaylar yaşandı. Bazı takımlar mücadele ettikleri liglerden çekildiler ya da lağvedildiler. Ama bu boşluğu biz Karadeniz Ereğli Belediyespor olarak dolduracağız. Bunu gerçekleştirmek için de durmaksızın çalışıyoruz. Bu sene Yaz Futbol Okulu’nda 240 erkek, 40 da kız sporcumuza eğitim verdik. Bu bir rekordur. Kutluyorum. Sporcularımızın her zaman başarılı olmalarını diliyorum.

Karadeniz Ereğli Belediyespor altyapıya çok önem veriyor. İstiyoruz ki, Karadeniz Ereğli’deki yetenekli çocuklarımızı tespit edelim ve bu çocuklarımız Türkiye’de önemli yerlere gelsinler. Bu bağlamda da Karadeniz Ereğli, köylerimiz ve Zonguldak’a yönelik çalışmalar yapıyoruz. İnancımız odur ki bu çalışmalarımızda da başarılı olacağız…”

Konuşmasında sporcuların ailelerine de ayrı bir parantez açan Başkan Posbıyık, çocuklarının sosyal bir birey olarak yetişmelerine olanak sağlayan velileri kutladı ve sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “ Değerli ailelerimize de şükranlarımı sunuyorum. Her anne-baba, evlatlarını mutlaka sosyal faaliyetlerden yararlandırmalıdır. Bir çocuk okulunda ve derslerinde ne kadar başarılı olursa olsun eğer sosyal değilse, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerle ilgilenmiyorsa, yarın elde edeceği başarılar mutlaka sınırlı olacaktır. Çocuklarınızın başarılı olmaları için öncelikle derslerine çalışmaları lazım ama onun yanında düzenli bir şekilde ya spor yapmaları lazım ya da kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle ilgilenmesi lazım. Bu bağlamda da Yaz Okulu’nda eğitim gören evlatlarımızın anne-babalarını, çocuklarına bu imkanı verdikleri için kutluyorum. Çocuklarımızın sosyal ve insani ilişkilerinin mutlaka geliştirilmesi lazım. Kız futbol takımı ilk defa Karadeniz Ereğli’de çıktı. Bir ilçede Bütün Türkiye’de de namı yürüyor. O kızlarımız Edirne’ye, İstanbul’a… Türkiye’nin birçok yerine gidiyor, yeni arkadaşlıklar ediniyorlar, sosyal oluyorlar. Hepsinin ufku açılıyor. İşte yetişme tarzı budur”

Belediye Başkanı ve Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübü Başkanı Halil Posbıyık, sertifika törenindeki konuşmasında, Türkiye Minik Kızlar Futbol Ligi’nde finale yükselen Karadeniz Ereğli Belediyespor Minik Kızlar Futbol Takımı’nın başarısına da değindi. Takımımızdan Türkiye Şampiyonluğu beklediğini kaydeden Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“ Bakın minik kızlarımız ne yaptı? Bu hafta İstanbul’da Türkiye Minik Kızlar Ligi’nde maçları vardı, yarı finaldeki rakipleri Dudullu ’yu 7-0 yendiler ve finale yükseldiler. Pazar günü de minik kızlarımız Beşiktaş ile final maçı oynayacaklar ve bu maçı da kazandıkları takdirde Türkiye Şampiyonu olacaklar. Kendilerinden bir kez daha Türkiye şampiyonluğu bekliyoruz. Çocuklarımızın şampiyonluklar kazanabilmeleri için eğitmenlerimizin ve spor adamlarımızın büyük payları var. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren çok iyi yetişmeleri lazım. Bu Yaz Futbol Okulu’nda 10 eğitmenimiz 280 öğrenciyi yetiştirdiler ve onlara çok değerli bilgiler verdiler. Çocuklarımız da çok iyi çalıştılar. Bu çocuklarımızın ileride çok başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Her birini de iyi çalıştıkları için kutluyorum. Allah sporda da Karadeniz Ereğli’nin ve Zonguldak’ın yolunu açık etsin. Eğitmenlerimize ve kulübümüzün yönetim kuruluna Allah güç-kuvvet versin. Sporcularımız da iyi çalışsınlar ve Karadeniz Ereğli’nin adını Türkiye’de her zaman duyursunlar. Bu başarılar hep devam etsin. Bugün çocuklarımıza sertifikalarını vermekten büyük mutluluk duyacağım. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından sporcuların sertifikaları Başkan Posbıyık ve yöneticileri tarafından verildi. Sertifikaların verilmesinin ardından da Posbıyık , sporcular ve eğitmenlerle fotoğraf çektirdi. Ailelerin ilgi odağı olan Posbıyık ailelerle de fotoğraf çektirerek her biriyle sohbet etti ve çocuklarının başarılarından dolayı kendilerini kutladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2013, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER