Ereğli’ye yeni spor kulübü

Ereğli’ye yeni spor kulübü

Ereğli’ye yeni spor kulübü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kdz. Ereğli Voleybol Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kuruldu.

Kdz. Ereğli Voleybol camiasının bilinen isimleri Nusret Ansen , Engin Kılıç , Muharrem Okumuş ve Oğuz Yıldırım’ın bir süredir çalıştırdığı oyuncuların oluşturduğu ekip spora gönül veren Burçin Yürüten , Hasan Aliefendioğlu ve Şemi Kazokoğlu ‘nun da ilave olduğu 7 kişilik kurucu yönetim ile spor kulübü kuruldu.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımlayan Kurucu Başkan Nusret Ansen; ”Birkaç yıldır çalıştırdığımız oyuncuların müsabakalarda kendi kimlikleri kendi kulüpleri adına yarışması düşüncesiyle Kdz. Ereğli Voleybol Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni kurmaya karar verdik. 2002 ve 2009 arası doğumlu yaklaşık 45 tane kız, 12 tane erkek oyuncumuz var.

Bu yıl kızlarda midi, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerde yer alacağız. Kdz. Ereğli’yi sadece biz temsil ediyoruz. Küçükler kategorisindeki 5, Yıldızlar Kategorisindeki 4 ve Gençler Kategorisindeki 3 rakibimiz Zonguldak, Devrek, Çaycuma ve Kilimli bölgelerinden.

Oyuncularımızın hepsi aynı zamanda kendi okul takımlarında da birbirlerine rakip olup, kulüp antrenmanlarında beraber çalışıyorlar. Bu da çalışmalarımıza ve amacımıza ayrı bir renk katıyor.

Erkeklerde ise il genelinde 4 takım bulunamadığı için henüz lig oluşturulamadı. Lig oluşturulamazsa GSİM ve Federasyon izniyle İli temsilen direk gruplarda mücadele etmemiz söz konusu.

Genel olarak maksadımız voleybol sporuna gönül vermiş çocuklarımıza mümkün olduğunca spor yaptırmak ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak. Ve tabii ki köklü bir voleybol geçmişi olan ilçemizi başarıyla temsil etmek. Yaz döneminde de voleybol okulu açmayı planlıyoruz. Şu anda da midi kategorisine 2008 ve 2009’lu çocuklarımız antremanlarımıza katılabilirler.

Kulübün kuruluş aşamasında ve sonrasında desteğini esirgemeyen spor sever işadamları Kutsi Başsarıoğlu-Giz Denizcilik, Muzaffer Özer ve Avukat Hasan Behçet Aliefendioğlu’na teşekkürü borç biliriz. Yıldız Kızlar İl Müsabakaları 22.12.2019 tarihinde başladı. İlk müsabakamız 05.01.2020 tarihi saat 12.00’de Yıldız Kızlar Kategorisinde ve Kdz. Ereğli Spor Salonunda Zonguldak İdmanocağı Spor Kulübü ile olacak. Müsabakalarımıza tüm Kdz.Ereğli halkını bekliyoruz. Arzu eden sporseverler

instagramdaki @kdz_ereglivoleybol_sk hesabımızı takip ederek etkinlik ve maçlarımız ile alakalı bilgilere ulaşabilirler” şeklinde bilgi verdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER