Finale Ereğli takımları kaldı

Finale Ereğli takımları kaldı

Finale Ereğli takımları kaldı

Zonguldak Ereğli Spor, ilklerin takımı olmayı sürdürüyor. Zonguldak’taki U-17 Play Of Yarı Final müsabakalarına kalan Zonguldak Ereğli Spor, bölgenin köklü kulüplerinden ve alt yapılardaki başarıları ile Türkiye’de günden güne önemli yer edinen Sarayspor’u bugüne kadar play oflarda eleyen tek Ereğli takımı oldu.
Her yaptığı ile gündem olmayı başaran Zonguldak Ereğli Spor, sportif başarıları ile de adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha önce U-19 takımı ile Ereğli’de ligi lider tamamlayan tek takım olmayı başaran Zonguldak Ereğli Spor, U-17 Yarı Final müsabakasında Sarayspor’u eleyen tek Ereğli takımı oldu.
Zonguldak Fener Sahasında oynanan yarı final müsabakasının normal süresi 0-0 eşitlikle son buldu. Penaltılara giden maçta kazanan taraf 5-4’lük skor ile Zonguldak Ereğli Spor oldu. Necat Bakan idaresindeki U-17 takımı, aldığı bu sonuç ile adını finale yazdırmayı başardı. Zonguldak Ereğli Spor’un penaltı golleri Adem Mert Özdemir, Harun Gül, Sinan Demirdöğer, Murat Afacan ve Cevdet Batuhan Kurt’tan geldi. Karşılaşmada yaptığı sayısız kurtarışlar ile maçın adamı ise Zonguldak Ereğli Spor’un Kalecisi Onur Temel oldu. Bu başarı ile sadece Sarayspor’u eleyen tek Ereğli takımı olmakla kalmayan Zonguldak Ereğli Spor, Ereğli Futbol Tarihinde U-17 Finalinin Ereğli’de 2 Ereğli takımı ile oynanmasına da vesile oldu.
Diğer yarı final karşılaşmasında Çaycumaspor’u normal sürede 2-1 mağlup eden Kdz Ereğli Belediyespor da finale kalınca finalin adı Kdz Ereğli Belediyespor – Zonguldak Ereğli Spor oldu. Bu durum ise Ereğli futbol tarihinde bir ilk olarak hafızalara kazındı. Türkiye Şampiyonasına katılacak takımın belirleneceği final karşılaşması Salı günü Beyçayırı Sahasında Kdz Ereğli Belediyespor – Zonguldak Ereğli Spor arasında oynanacak. Kazanan takım doğrudan Türkiye şampiyonasına katılacak ve Beyçayırı Sahasında Zonguldak Şampiyonu olarak kupa kaldıracak.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 06:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER