Güreşçiler hortumla serinliyor

Güreşçiler hortumla serinliyor

Güreşçiler hortumla serinliyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yağlı güreşçiler, sıcaktan korunmak için antrenman sırasında zemin hortumla ıslatılarak serinletiliyor.

Yağlı güreşçi Resul Yılmaz, yaptığı açıklamada, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazırlanmak için günde çift antrenman yaptıklarını söyledi.

Sıcak havaya rağmen zaman zaman zorluk çektiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sıcak altında haftada 4 gün günde çift antrenman yaparak müsabakalara hazırlanıyoruz. Sıcakta yağlanarak güreş tutmak zor oluyor. Ama bu sıcaklığa alışmamız lazım. Sıcaklığa alışık olmayan pehlivan hiçbir zaman galip gelemez. Antrenmanlarda önce çim zemini sulayarak çalışmalara başlıyoruz. Önümüz de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri var. İnşallah Kırkpınar'dan ne iyi derece alarak Alaplı'ya döneceğiz."

Alaplı Aktif Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz ise, 13-15 Temmuz tarihleri arasından düzenlenecek olan 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazırlandıklarını belirterek, "Gündüzleri denizde kumsalda koşarak öğleden sonra da çayırda yağlı güreş yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 18 güreşçiyle Kırkpınar'a katılacağız. Hedefimiz Alaplı'ya madalya kazanarak dönmek." diye konuştu.

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2018, 00:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER