Huzurevinde BOCCE takımı kuruldu

Huzurevinde BOCCE takımı kuruldu

Huzurevinde BOCCE  takımı kuruldu
Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevinde yaşlıların sosyal aktivitelerini geliştirme ve psikolojik rahatlamalarını sağlamak amacıyla Bocce takımı kuruldu. Antrenörlüğünü Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksek Ünal’ın yapacağı takım 2017 yılında 59 huzurevi arasında düzenlenecek Bocce turnuvasına katılacak.
Kdz. Ereğli’de düzenlediği etkinlikler ve çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi, bünyesinde kurduğu Bocce takımı ile yine bir ilke imza attı. Yaşlıların sosyal aktivitelerini geliştirme ve psikolojik rahatlamalarını sağlamak amacıyla kurulan takım 2017 yılında 59 huzurevi arasında düzenlenecek Bocce turnuvasına hazırlanıyor.
Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, Huzurevi olarak yaşlıların sosyal aktivitelerini geliştirme, psikolojik rahatlamalarını sağlamak ve daha moralli bir şekilde hayatlarını sürdürmek amacıyla Bocce takımı kurduklarını söyledi.
Bocce’nin bir ata sporu olduğunu belirten Ünal, “ Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu kuruluşunun ardından 10 yıl geçmesine rağmen Bocce ülkemizde oldukça benimsenmiştir. Bu çok memnuniyet vericidir. Bizde huzurevinde bir Bocce takımı kurduk. Türkiye genelinde 59 huzurevi arasında 8 Şubat 2017 tarihinde başlayacak olan Bocce turnuvasına katılacağız. Türkiye finalleri Lig müsabakalarında gruplarında ilk sırayı alan 18 takım ve ligi sırada bitiren takımlar arasında en iyi puanlı ve averaja sahip 6 takım olmak üzere 24 takım arasında oynanacaktır. Takım olarak amacımız önce Türkiye finalinde oynamak ve iyi bir derece elde etmektir” dedi.
Öte yandan Huzurevinin 5. Katındaki salonda müsabakalara hazırlanan Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Bocce takımı 2018 yılında kendileri için yapılacak olan sahada hazırlık yapmaları için bu yönde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’dan destek istedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER