Ortaokul değil, spor akademisi….

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesi Turgut Reis Ortaokulu son üç yılda 14 farklı branşta 210 sporcu yetiştirerek toplam 34 takım oluşturarak Türkiye genelinde almış olduğu derecelerle ilçenin gururu oldu.

Ortaokul değil, spor akademisi….
Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesi Turgut Reis Ortaokulu son üç yılda 14 farklı branşta 210 sporcu yetiştirerek toplam 34 takım oluşturarak Türkiye genelinde almış olduğu derecelerle ilçenin gururu oldu.

Kdz. Ereğli’de spor yapan öğrenci sayısını artırmak için çalışma başlatan Turgut Reis Ortaokulu son üç yılda 14 farklı branşta yetiştirdiği 210 sporcu ve 34 takım ile Türkiye genelinde önemli derecelere imza attı.

Okulda son üç yıllık dönemde beden eğitimi ve spor alanlarında çok önemli değişimler yapılırken, Dolu dolu geçen beden eğitimi derslerinde seçenek ve ders içi etkinlikler çeşitlendirilerek öğrencilerin değişik alanlarda yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi hedeflendi.

“SKORCU DEĞİL SPORCU YETİŞTİRİYORUZ”

Kdz. Ereğli Turgut Reis Ortaokulu Müdürü İbrahim Özomak, okul olarak 3 yıl içerisinde spor müsabakalarında önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Sporu hayatının bir parçası yapan insan yetiştirmenin yanı sıra sadece skorcu değil sporcu yetiştirmek hedefinde olduklarını belirten Özomak, “Okulumuzda son üç yıllık dönemde Önceden bir-iki branşta ve çok az sporcu ile okul yarışmalarına katılım sağlanırken, anlık skortif başarılar yaşanıyordu. Okullar arası spor yarışmalarına katılım 1500 kişilik bir okul için çok azdı. Sporu hayatının bir parçası yapan insan yetiştiriyoruz. Son üç yıl içinde kademeli olarak lisanslı ve aktif olarak yarışmalara katılan;2013-2014: 182 sporcu 20 takım, 2014-2015: 192 sporcu,28 takım, 2015-2016: 210 sporcu 34 takım şeklinde artarak devam etmektedir. Okulumuzun öğrenci sayısı 800’dür. Buna göre her dört öğrencimizden biri aktif olarak sportif yarışmalara katılıyor. Bu değer Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle, okulumuzda kız ve öğrencilerimizin etkinliklere katılımı eşit sayıda. Katıldığımız her branşta kız ve erkek takımlarını eşit oranda katılımını sağlıyoruz. Bununla beraber önemli başarılarda sağladık. Okulumuza ilkleri yaşıyoruz.Güreşte Türkiye üçüncülüğü,Fırlatma topu Türkiye beşinciliği, bin metre koşu da Türkiye beşinciliği, uzun atlamada Türkiye altıncılığı, gülle atmada Türkiye yarı final birinciliği, Türkiye yedinciliği, Atletizm takımı Türkiye yarı final İkinciliği ,Türkiye 10.unculuğu, Voleybol Takımımız 11-14 Nisan 2016 tarihlerinde İl birincisi Türkiye gruplarına gidilecek Futsal kız takımımız 1-4 Mart 2016 tarihleri arasında Türkiye Grup Müsabakalarında Çankırı İlinde Zonguldak’ı temsil edecek. Öğrencilerimiz spor müsabakalarında son üç yılda toplam 36 kupa 400 ‘den fazla madalya kazanmıştır ve en önemlisi Bu dönemde hiçbir kurumdan öğrenci transferi yapılmamıştır. Ben bu anlamda okulumuzun başarısında büyük emekleri olan Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Ramazan Çetinkaya, Erdal Atış ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER