PFDK, Zonguldak Kömürspor’a ceza yağdırdı

Spor Toto 3. Lig´de mücadele eden Zonguldak Kömürspor; İstanbulspor ile oynadığı Play-off rövanş maçında çıkan olaylar sebebiyle PFDK, Zonguldak Kömürspor’a ceza yağdırdı.

PFDK, Zonguldak Kömürspor’a ceza yağdırdı
Spor Toto 3. Lig´de mücadele eden Zonguldak Kömürspor; İstanbulspor ile oynadığı Play-off rövanş maçında çıkan olaylar sebebiyle PFDK, Zonguldak Kömürspor’a ceza yağdırdı. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kırmızı-lacivertli taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle takıma 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasının yanında 3 bin 500 TL para cezası verdi. Ayrıca kulüp başkanı Süleyman Caner’e maç sonrasında müsabakayı yöneten hakeme karşı gösterdiği tepki sebebiyle PFDK tarafından 21 gün hak mahrumiyeti ile 5 bin TL para cezası verildi. Kaleci antrenörü Basri Kocabaşoğlu’na ise rakip takım kaleci antrenörüne yönelik saldırısı sebebiyle 5 resmi maçta yedek kulübesine ve soyunma odasına girmeme cezası ile bin 500 TL para cezası verildi.

Cezaların PFDK tarafından açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Moral bozukluğu yüzünden hakeme bağırdım. Kimseye bir isyanım yok. Bu kadar emeğe yazık olunca insan bir feryat ediyor haklı olarak. Benim hakemlerle hiçbir derdim yok. Yaşanan olay o anki stresle meydana geldi. Sonuçta insanlık hali ister istemez böyle şeyler oluyor” dedi.

Bu tarz önemli maçlarda böyle olayların olmasının çok normal olduğunu ifade eden Caner, “Yine de her şeye rağmen taraftar sükunetini korudu. Daha önceki maçlarda çıkan olayları biliyorsunuz ona rağmen taraftarımız iyiydi. Bu tip maçlarda 1 yıllık emek boşa gidince böyle şeyler olması çok normal. PFDK’nın da bu konuda biraz duyarlı olması lazım. Adam öldürenlere, cinsel suçlar işleyenlere bile ceza verilirken içinde bulunduğu durum düşünülerek ceza indirimi uygulanıyor. Bizim 1 yıllık emeğimiz boşa gitti o anki stresle bazı şeyler yaptık. PFDK bunları mazur göremiyor. Cezayı yazdıkça yazıyorlar. Darıca maçında bize 90 dakika boyunca küfür ettiler kimse onlara ceza kesmedi” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER