SATRANÇTA EREĞLİ ŞAMPİYONU BELLİ OLDU.

Ereğli´de düzenlenen satranç turnuvasında 10 yaş altı da Meriç Çelik birinci olurken, 10 yaş üstünde ise Murat Yanık oldu.

SATRANÇTA EREĞLİ ŞAMPİYONU BELLİ OLDU.
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi’nde düzenlenen 2014 yılı satranç şampiyonasında sonuçlar belli oldu.

Toplam 101 sporcunun katıldığı turnuvalar 1 ila 3 Mart tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Evlerinde yapılırken, yarışmada derecelenmede Ereğli rekoru kırıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Ereğli Temsilcisi İskender Hatip, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu yıl turnuvalarda sürpriz sonuçlar alındığını belirterek, şu görüşlere yer verdi:

“Kdz. Ereğli 2014 yılı Ereğli satranç birincileri belli oldu. 101 sporcunun katıldığı 10 yaş altı ve 10 yaş üstü genel olmak üzere iki kategoride oynanan turnuvada tempo 60 dk. artı 30 sn hamleydi. 10 yaş altında 68 sporcu yarıştı.  Bu yıla kadar yapılan birinciliklerin en kitlesel olanıydı. Turnuvada sürpriz sonuçlar alındı. Özellikle 10 yaş üstünde gençlerin başarısı görülmeye değerdi. Bu sonuçlara da yansıdı. Turnuvada her iki kategoride ilk 3’e giren sporcuların ödülleri düzenlenen bir törenle verildi. Ödül olarak Madalya, 2014 yılı ajandası ve satranç kitap ile satranç dergileri verildi. Ajandaları sağlayan Amerikan Kültür Derneği Dil okullarına ve solonu satranca açan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür ederiz.

Turnuvada Başhakem olarak İbrahim Yılmaz, masa hakemliklerini ise İskender Hatip, Mustafa Altıntaş, ve Suat Erdoğan yapmıştır.

Turnuvada kız sporcuların yoğun katılımı da sevindiriciydi. 10 yaş üstündü 13, on yaş altında 3 sporcumuz yer aldı.  

İŞTE DERECELER

10 YAŞ ALTI GENEL

1. Meriç Çelik 5.0 Nimet İlkokulu

2. Ahmet Yorulmaz4.5 Utku Koleji

3.Mehmet Furkan Tan 4.0 TOki İlkokulu

10 YAŞ ÜSTÜ GENEL

1-      Murat Yanık  6.0 Cumhuriyet Orta okulu

2-      İlhan Can 5.0 Erdemir Çalışanı

3-      Öözgür Salur  Ereğli Anadolu Lisesi

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER