Stadın yıkımı sürüyor

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman yıkım kararı verilmesiyle kapalı tribün yıkım işlemleri devam eden Kemal Köksal Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.

Stadın yıkımı sürüyor
 AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman yıkım kararı verilmesiyle kapalı tribün yıkım işlemleri devam eden Kemal Köksal Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. 

Gençlik Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ve beraberindeki heyetle stadyumda incelemelerde bulunan Karaduman, gerekli fiziki şartlar uygun olursa maçların oynanmasının uygun olabileceğini bildirdi.

Öncelikli olarak stadyuma gelen vatandaşların güvenliğini düşündüklerini söyleyen Karaduman, “Zonguldakspor taraftarları stadyumun burada olmasını istiyorlar. Bunu fiziki anlamda burası taşımıyor. Ama bizim mevcut karşımızda gördüğümüz tribünlerin onarılıp tekrar yapılması ve belli bir süre burada Zonguldakspor’un maçlarının devam etmesi şu an için uygundur. Mevcut tribünlerin onarılıp inşaatı güvenlik anlamında tedbir alındığı takdirde Zonguldakspor maçlarına burada devam edebilir. Bununla ilgili federasyondan yetkili arkadaşlarımız gelecek ve inceleme yapacak. Zonguldakspor’un burada önümüzdeki sezonda maçlarının devam edip etmemesine karar verecekler. Öncelikle Zonguldakspor seyircisinin güvenlik tedbirlerinin burada alınması gerekiyor. Aynı zamanda şu anda sporcuların soyunma odaları yıkılıyor. Bununla ilgili uygun fizibilite yerler var ise futbolcuların da soyunma odalarını stata giriş çıkışında herhangi bir sıkıntı olmadan uygun bir şekilde tedbirlerin in alınıp önümüzdeki sezon Zonguldakspor’un burada maçlarını sürdürmesi uygun olabilir” dedi.

Gerekli incelemelerin ardından stadyumun futbola uygun olmadığı tespit edilirse çevre ilçelerde maçların oynanabileceğini ifade eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Önümüzdeki süreçte buraya gerekli incelemeler yapılmak üzere gelinecek. Biz de spor severlerden hem Zonguldak kamuoyundan aldığımız bilgileri onlara aktaracağız. Önceliğimiz Zonguldakspor’un burada maçı yapabilmesi ve seyircilerin kendi şehirlerinde maçı izlemesi dir. İnsan hayatını tehdit eden fiziki yapıda oluşumlar olursa bunla ilgili de neler yapabileceğimizi önümüzdeki süreçte paylaşacağız. Tabi ki alternatif olarak çevremizde yakın olan Çaycuma, Devrek statlarının uygun olması durumunda maçların orada yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Karaduman yıkılan tribünden hatıra olarak aldığı taş parçasının ardından stadyumdan ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER