Taraftar derneklerinden bir ilk

Kdz. Ereğli İlçe´de, terör olaylarında şehit düşen asker ve polisler için mevlit programı düzenlendi. Bir yıl önce yaşamını yitiren Beşiktaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için de dualar edildi.

Taraftar derneklerinden bir ilk

Kdz. Ereğli İlçe´de, terör olaylarında şehit düşen asker ve polisler için mevlit programı düzenlendi. Bir yıl önce yaşamını yitiren Beşiktaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için de dualar edildi. İlçede faaliyette bulunan Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor taraftar derneklerince düzenlenen mevlit programı, akşam namazı sonrası sahil bandı Amfi Tiyatro’da gerçekleşti. Program başında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, kürsüde yaptığı konuşmasında, her geçen gün gelen şehit haberlerinin herkesi derinden yaraladığını söyledi. Şehitlerin, biz hiçbir zaman ‘ölen insanlar’ olarak kabul etmediğini dile getiren Madenoğlu, şu ifadeleri kullandı:

GÜZEL VATANIMIZA HİÇ BİR ZAMAN ŞEHİT HABERİ GELMESİN
 
“Onların yüce Mevla’nın katına yükseldiğini orada gerçekten uğruna şehit oldukları yüce değerlerin korunması için bulunduklarını biliyoruz. Bu millet şehitliğe yabancı değildir. Asırlardan beri güzel yurduna göz diken düşmanların karşısında canı pahasına bu vatanı korumuş, birliğimizi, beraberliğimizi, hürriyetimizi, namusumuzu, şerefimizi,bayrağımızı ve istiklalimizi canları pahasına korumayı çok iyi bilmiştir, bundan sonra da iyi bilecektir. Biz diyoruz ki güzel vatanımızda hiçbir zaman şehit haberleri gelmesin. Gencecik yavrularımızın, fidanlarımızın toprağa düşmüş haberleri gelmesin, ana babaların ve sevenlerin yürekleri dağlanmasın. İç ve dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları o menfur oyunlar sonucunda vatanımızı bölmek parçalamak ve birbirimize bize düşman etmek isteyen insanların gayretleri dün olduğu gibi bugünde vardır yarın da olacaktır. Biz onların bu gayretlerini boşa çıkarmak için şuurlu olmak zorundayız. Türkiye´mizin 7 bölgesinin çok çeşitli renklere kültürlere sahip olduğunu biliyoruz. Bu renklilik ve çeşitlilik asla ve asla bölünmelere yol açmamalı. Örnekte görüldüğü gibi kardeşliğe yol açmalı. Türkiye´nin neresinde yaşarsa yaşasın bütün vatandaşlarımızın birinci sınıf vatandaş olduklarını herkesin birbirinden değerli olduğunu biliyoruz. Birbirimizin kanını dökmeye birbirimize düşmanlık yapmaya hiç gerek yok. Bu vatan o kadar büyük ki milyonlarca insanın üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşamaya ve yaşatmaya yeter de artar bile.”
 
UYSAL,BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR
 
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, örnek bir projeye imza attıklarını belirttiğitaraftar derneklerini kutladı. Uysal; “kaybettiğimiz asker, polis ve sivil canlarımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Artık bu çağda birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Buna ihtiyacımız var. Bölücü, parçalayıcı, kaba, edep dışı bir dil beklemiyoruz. İlk geldiğimiz günden beri de bu kardeşlerimiz dernek başkanlarımız canla başla bu mesajı vermek için gayret içerisindeler. Gerçekten ne söylesek azdır. Böyle güzel fotoğraflara her yerde ihtiyaçlarımız var diye konuştu.
 
TARAFTAR DERNEKLERİ ADINA ÖZBEK KONUŞTU
 
Taraftarlar dernekleri adına açıklamada bulunan Ereğli Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek ise ´renklerin kardeşliği projesi´ kapsamında son dönemlerde yaşanan terör saldırılarında hayatlarını kaybeden asker ve polisler için mevlit programı düzenlediklerini söyledi. Türkiye´de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Özbek,şunları kaydetti: Ülkeyi yönetenlerin, siyasi partilerin, bir araya gelemediği yaşamımızda, kavga ve terörden bıkan biz dört büyük taraftarlar derneği olarak terörü lanetliyoruz. Son günlerde artan terör olaylarında hayatlarını kaybeden fidanlarımız için ülke olarak birlik zamanı diyoruz. Bugünün anlamını ve adını yücelten de 1 yıl önce vefat eden adına futbol sezonu düzenlenmiş dürüst adam Süleyman Seba´nın ruhu da şad olsun.” Programda Kur´an-ı Kerim tilaveti yapıldı, sonrasında iseKaradeniz Ereğli Müftülüğü görevlilerince ilahiler ve mevlit okundu. Şehitler için edilen duanın ardından katılımcılara etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi. Programa Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, MHP Gülüç Belde Teşkilat Başkanı Atilla Tarık Semiz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik, Ereğli Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, Ereğli Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadık Mercan ve Fenerbahçe Spor Kulübü Ereğli Şube Başkanı Halil Uzun ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER