Tarihi karar açıklandı ve tüm ligler ertelendi

Tarihi karar açıklandı ve tüm ligler ertelendi

Tarihi karar açıklandı ve tüm ligler ertelendi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile federasyon başkanlarının bir araya geldiği Corona virüs toplantısının ardından karar verildi ve Türkiye'de liglerin ertelendiği açıklandı. Bakan Kasapoğlu toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında "Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Corona virüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Bakan Kasapoğlu, "Hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir. Müsabakalar bugünden itibaren durduruldu. Konuyla ilgili kulüplerimizi temsilen kulüpler birliği başkanımızla ve federasyon başkanlarımızla önemli bir toplantı gerçekleştirdik.
 

"BU SALGININ ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

Gençlik ve Spor Bakan D r. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'da KYK Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantı sonrasında, “Bütün dünyayı saran birçok ülkeden binlerce insana bulaşan koronavirüs salgınıyla mücadelemiz devlet-millet iş birliğiyle devam ediyor. Türkiye olarak, salgın ilk defa ortaya çıktığı andan itibaren hızlı ve etkin önlemler alan birkaç ülkeden biriyiz. Ülke olarak en başından beri bu hastalıkla alakalı gelişmeleri anbean takip ettik. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığımıza bağlı bir operasyon merkezi ve bir Bilim Kurulu oluşturarak, hastalığın dünyadaki yayılımını sürekli izledik ve olası senaryolara karşı alınacak tedbirleri ivedilikle gündemimize aldık. Bu süreçte, devletimizin bütün kurumları, yayılımın durumuna göre elinden gelen bütün önlemleri hızlı ve koordineli bir şekilde çalışarak hayata geçirdi ve geçirmeye de devam ediyor. Bu salgının üstesinden, yalnız devletimizin ya da bireylerin tek taraflı tedbirleriyle değil; topyekûn bir seferberlik haliyle geleceğiz" dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2020, 21:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER