TEBRİKLER, BELEDİYE FİNALDE

TEBRİKLER, BELEDİYE   FİNALDE
gundemeregli.com-Sakarya’da devam eden Türkiye Genç Kızlar Futbol Şampiyonası Final Turu’nun Yarı Finali’nde 1207 Antalyaspor ile karşılaşan Ereğli Belediyespor Kadın futbol takımı 1207 Antalyaspor’u 3-1 mağlup ederek finale yükselerek tarih yazdı..

Sakarya Erenler Atatürk Stadı’nda oynanan zorlu mücadelede Belediyespor sahaya Rümeysa Kötük, Sema Erkez, Melis Danışmaz, Berna Yeniçeri, Özge Özsoy, Meryem Yavuz, Beyza Acar, İrem Seven, Zerrin Öztürk, Nesrin Karakuş ve Ebru Topçu on biri ile başladı. İkinci yarıda Özge Özsoy’un yerine Ezgi Sıcakyüz de forma giydi.

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte rakibi bunaltan Belediyespor 2.dakikada kazandığı penaltıyı Ebru Topçu ile gole çevirerek henüz ilk dakikalarda öne geçti. İlk yarının sonuna kadar baskılı oyununu sürdüren futbolcular , kendilerini rahatlatacak 2.gole ulaşamazken, 1207 Antalyaspor, 40+1.dakikada kazandığı ilk kornerden golü bularak ilk yarı 1-1 berabere bitti.

Maçın 70.dakikasında Berna Yeniçeri’nin ceza sahasına doğru gönderdiği uzun pasta topu önce göğsünde kontrol edip ayağına indiren sonra da nefis bir plaseyle fileleri havalandıran Ebru Topçu durumu 2-1’e getirdi. Maçın son dakikalarına bu üstünlükle giren Belediyespor rakibe de pozisyon üretme şansı vermezken, 80+1.dakikada maçın kilit isimlerinden Ebru Topçu’nun ceza sahasına indirdiği mükemmel ortayı yere iner inmez plase ile kaleye gönderen Melis Danışmaz skoru belirleyen golü attı ve bu zorlu maçı 3-1 kazandı.

2013 yılında önce Minik Kızlar, ardından da Yıldız Kızlar da Türkiye Şampiyonu olan Karadeniz Ereğli Belediyespor, bu sonuçla birlikte 3’te 3 yapmak için bir engeli daha aştı. Genç futbolcular 10 Ekim Perşembe günü final maçına çıkacak ve Karadeniz Ereğli’ye bir kupa daha getirmek için ter dökecekler.

Zorlu 1207 Antalyaspor maçı ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Kadın Futbol Takımları Teknik Sorumlusu Ömer Faruk Varlık da açıklamasında şunları söyledi: ”Çok zor bir maç oldu. Sadece bizim değil, bu turnuvayı izleyen herkesin ortak görüşü şudur ki 1207 Antalya takımı, Ataşehir ile birlikte bu şampiyonanın en güçlü ekiplerinden biri. Hatta bana göre en zorlusu. Bu zorluğun bilincinde olan evlatlarım maçın başından sonuna kadar mükemmel bir mücadele örneği gösterdiler. Çeyrek finalde Kireçburnu maçının ikinci yarısında yaptığımız hataları yapmadık. Birçok maçta birkaç futbolcumuz ön plana çıkar ve galibiyete tesir ederlerdi; ancak bu maçta tüm evlatlarım mükemmel oynadılar. Hepsini alınlarından öpüyorum. İlk yarının son saniyelerinde yediğimiz gole rağmen asla morallerini bozmadılar ve sahaya galibiyet andı içerek başladılar. Üçte üç yapmaya yemin ettiler. Hepsiyle gurur duyuyorum. İnşallah Perşembe günü finali de alacağız ve Genç Kızlar’da da Türkiye Şampiyonu olacağız.”dedi.

 
 
 
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER