Tenis deniz spor kulübü 65.yılında kurucusunu turnuva ile anacak

Tenis deniz spor kulübü 65.yılında kurucusunu turnuva ile anacak

Tenis deniz spor kulübü 65.yılında kurucusunu turnuva ile anacak

Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü 65.Yılında Kurucusu ve ilk Başkanı olan Osman Zeki Yerdelen adına bir turnuva düzenledi. 

1951 Yılında Ereğli Kömürleri İşletmesinin İstihsal Grup Müdürü olan Osman Zeki Yerdelen meslektaşları ve Ereğli Kömürleri İşletmesinde müdür veya Başmühendis olarak görev yapan arkadaşları Azmi Tlabar, Sabih Üstel,Enver Ediger,Nezih Kıral,Sabih Arca ve Azmi Halulu ile birlikte Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünü kurdular. O günkü çok zor şartlarda tesisleriyle birlikte kurulmuş olan Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü Türkiye’nin 4. Federe tenis kulübü olma ünvanını da elde etmişti.

Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü Yönetim Kurulu 65. yılına girdikleri bu sezon içinde kurucuları Zeki Yerdelen adına bir turnuva düzenleme ve dereceye giren sporculara günün anlamını anlatan ödüller verme kararı aldı.

12 Haziran’da başlayan Zeki Yerdeken 65.Yıl Tenis Turnuvasına Zonguldak Merkez ve ilçelerinden ve Bartın’dan 60 sporcu iştirak etti. Bayanlar ve erkekler çiftler ile karışık çiftler kategorilerinde yapılmakta olan turnuva 19 haziranda yapılacak olan ödül töreni ile sona erecek.



ÖZÇEP, 65.YILI KUTLAMAKTAN GURUR DUYDUKLARINI SÖYLEDİ

Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Özçep Zeki Yerdelen önderliğinde kurulmuş olan kulüplerinin Türkiye’nin en eski ve köklü kulüplerinden biri olduğunu,Türkiye’de tenisin gelişiminde çok büyük katkı sağladığını ve bu nedenle de ülkenin her yerinde saygı ile anıldıklarını ve bu saygıyı her gittikleri etkinlikte çok açık bir şekilde hissettiklerini ifade etti.

Başkan Çetin Özçep 1948 yılında kulübün kurucuları tarafından temelleri atılan ve ülkenin ilk tenis tesislerinden biri olan tesislerinin kulübün görev alan tüm yöneticilerinin özverili çalışmalarıyla çok zor şartlardan geçerek bu günkü modern durumuna getirildiğini, yapılan her şeyin Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini ve bu gün dünya standartlarında bir spor tesisini Zonguldak kentine kazandırmanın mutluluk ve gururunu duyduklarını söyledi.

Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün Başkanı Çetin Özçep 65. Yıllarını kutladıklarını ve sahip oldukları bilgi, tecrübe ve disiplinle daha uzun yıllar Zonguldak ve ülke sporuna hizmet etmeye devam edeceklerini , şu anda 8-16 yaş aralığında 110 çocuğa eğitim verdiklerini, yakında başlayacakları yaz okulu ile de 6-8 yaş aralığındaki 20 çocuğu daha aralarına alarak ve bu şekilde devamlı büyüyerek çalışmalarını ilk günkü şevkle sürdüreceklerini belirtti.
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER