Trabzonspor İçin 80 Günde Devri Adalet

Trabzonspor İçin 80 Günde Devri Adalet

Trabzonspor İçin 80 Günde Devri Adalet

Süper Ligin 2010-2011 sezonunda haksız olarak şampiyonluktan olduklarını iddia eden Trabzonspor taraftarları, aradan 7 yıl geçmesine rağmen tepkisini göstermeye devam ediyor.
Süper Ligin 2010-11 sezonu sonunda Fenerbahçe ile Trabzonspor 82 puan toplamış ve Fenerbahçe averajla birinci sırada yer almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), sarı-lacivertli kulübün şampiyonluğunu tescil edip, Trabzonsporu da ikinci ilan etti. Fenerbahçe, şampiyon olmasına rağmen sarı-lacivertli kulübün federasyon tarafından UEFA Şampiyonlar Ligine katılmasına izin verilmedi. Bunun akabinde de Trabzonspor camiası, şike iddialarını dile getirerek 2010-2011 şampiyonluğunun kendilerine verilmesini istemişti.
Aradan geçen 7 yıla rağmen Trabzonspor taraftarlarının söz konusu sezon için tepkileri sürüyor. Bir tepki de Trabzonspor taraftarı Halit Şahinden geldi. Trabzonlu Halit Şahin, 42 gün önce Trabzon Meydanından başlattığı Sporda Adalet yürüyüşünde Düzceye ulaştı. Yaklaşık 900 kilometre yol yürüyen Şahin, Düzcede mola vererek Trabzonspor taraftarları ile buluştu.
Halit Şahin, yürüyüşü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 42 gün önce Trabzondan İstanbula doğru yola çıktım. Sonra Ankaraya doğru gideceğim. Öncelikle Temiz Türkiye, Temiz Spor diyoruz. Adaletsizliklere ses getirmek için önce TFFye sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza derdimi anlatmak için gidiyorum. Trabzonsporun bir kupa davası var. 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupamız var. Şu anda Fenerbahçe müzesinde duruyor. Bununla ilgili Yıldırım Demirörenden bir talebim olacak. TFFye bunun için gidiyorum. Bunu konuşmak için 3 Temmuzda Trabzondan çıktım, bugün 42. günümdeyim. Günde 25 kilometre yol yürüyorum. Sırtımda 20 kilogram yükle, hiç araç kullanmadan yol yürüyorum dedi.

Erenler haksızlığa göz yumulduğu için şehit oluyor
Trabzonda terör örgütü PKKya ait yerleri gösterirken çıkan çatışmada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül hakkında ise Şahin, şunları söyledi:
Türkiyeyi bir vücut olarak düşünürseniz, Trabzon Türkiyenin kalbidir. Kimi haksızlık olduğu zaman yolda yürür, kimi köyünde, yaylasında ses çıkarır. O kardeşimiz de farklı bir şey yapmadı. Gördüğü yerde tepkisini koyabilen cesur yürekti. Henüz 15 yaşında olmasına rağmen bunu yaptı. Bizim böyle insanlarımız her yerde var. Erenler her yerde var. Böyle canları kaybediyoruz. Çünkü haksız ve adaletsizliği küçük görüyoruz. Sustuğumuz için etrafımıza olan şeylere göz yumduğumuz için halka büyüyor ve nice erenler gidiyor. İnsanın yüreğine bu dokunuyor ifadelerini kullandı.

Trabzonspor taraftarını İstanbula bekliyorum
Şahin, son olarak 25 Ağustos Cuma günü İstanbulda olacağını belirterek Ağustosun 25inde İstanbula giriyorum. 27sinde TFFye gideceğim. Kalbinde Trabzonspor aşkı olan bütün kardeşlerimizi oraya bekliyorum şeklinde konuştu.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2017, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER