Tüm kulüpler bir araya geldi

Tüm kulüpler bir araya geldi

Tüm kulüpler bir araya geldi

Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren amatör spor kulübü başkan ve temsilcileri Zonguldak Ereğli Spor Kulübü organizatörlüğünde bir araya geldiler.

Bölge sporu hakkında gündeme dair fikirlerin paylaşıldığı ve ortak kararların alındığı toplantıya Zonguldak Ereğlispor Başkanı Uğur Kocaman, Çaylıoğlu Kepezspor Başkanı Zafer Yalman, Akınspor Başkanı Reşat Pala, Karadenizspor Başkanı Muhsin Aydın, Kandilli Belediyespor Başkanı Engin Akdoğan, Yeni Mahallespor 2.Başkanı Cavit Bekçibaşı, Neyren Gökçelerspor 2.Başkanı Yusuf Egeli, Bayatspor 2.Başkanı Recep Civelek ve  Gümelispor 2.Başkanı Şerafettin Kuzu katıldı.

Fatih Çakır’ın sözü hatırlatıldı

Karadeniz Ereğli Belediyesi ve Erdemir’in amatör Spor Kulüplerine bakış açısının konuşulduğu ve Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın İl Genel Meclisi’nden Ereğli’ye ayrılacak olan paradan kulüp başına yeni yılda 5000 TL’lik yardım sözünün de gündeme alındığı toplantıda Ereğli’nin tek faal stadı Beyçayırı’nın durumu da ele alındı.

Erdemir Ereğli’ye yardım etmiyorsa Ereğli Belediyespor’a etsin

Ereğli’nin çok acilen yeni bir stada ihtiyacı olduğu gibi Erdemir’in sahasının amatör kulüplere kapatması ve Erdemir sahasının varlığı nedeni ile Ereğli’de 2 saha göründüğünden buraya yeni bir stat için yatırım almakta zorlanıldığı dile getirildi. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının amatör spora hiçbir katkısının olmamasının yanı sıra Ereğli Belediyespor’a da hiçbir katkıda bulunmaması kulüp temsilcileri tarafından tepki gördü. Erdemir şayet amatör kulüplere yardım etmeme konusunda direnmeye devam ediyorsa bizler kulüpler olarak Ereğli Belediyespor’a 500.000 TL verilmesini talep ediyoruz. Bu para ile Ereğli Belediyespor’da 3.lige çıkacaktır ve şehrimize hareket gelecektir. Esnafımız rahatlayacaktır.

Ereğli Beleidyespor’a kulüplerden yönetici…

Karadeniz Ereğli Belediyespor’un yönetiminin sürekli belediye içindeki memur ve meclis üyelerinden yapılmasından dolayı bilgi eksikliği ile gerek transferde gerekse kulüp adına atılacak adımlarda yanlış kararların alındığı ve bunun önüne geçmek için ise amatör kulüplerden bilgi ve birikimi olan 3-4 kişiyi yönetime alarak, Ereğli Belediyespor’u lokomotif takım haline getirmenin çok daha doğru bir karar olacağı belirtildi. Aynı zamanda Ereğli Belediyesinin Belediyespor’a aktarmış olduğu 650.000 TL’den mevcut 10 adet kulübe, kulüp başına 5000 TL nakli yardım talep edilmesi kararı çıktı.

Ereğli Belediyespor kendine tesis yapmalı ve Beyçayırını amatörlere bırakmalıdır

Toplantıda ayrıca Ereğli Belediyespor’un kız takımı ve alt yapı takımlarının yanı sıra A takımında idmanlarını Beyçayırında yapıyor olması ile amatör takımlar sahada adeta sıkışmaktadır. Ereğli Beledİyespor Delihakkı yada başka bir yere bir an önce kendine tesis yapmalı ve Beyçayırını amatör takımlara bırakmalıdır denildi.

Fatih Çakır ve Hüseyin Uysal ziyaret edilecek

Tüm değerlendirmelerin ve alınan ortak kararların ardından bu talep ve şikayetlerin dile getirilmesi için Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a ziyaret gerçekleştirilecek.

Her ay tekrarlanacak

Tüm gündemin değerlendirmeye alındığı, kurum ve kuruluşlardan yapılacak taleplerin ele alınarak ortak kararlara imza atıldığı toplantıda, bundan böyle bu buluşmaları geleneksel hale getirerek her ay düzenli olarak bu toplantıyı gerçekleştirme kararı da alındı.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER