Turnuvanın Asıl Finali Anadolu Otelde oldu

Türk Metal Sendikası 2. Futbol Turnuvası’nın tamamlanması dolayısıyla, 19 Kasım 2014’de eğlenceli gece düzenlendi.

Turnuvanın Asıl Finali Anadolu Otelde oldu

Türk Metal Sendikası 2. Futbol Turnuvası’nın tamamlanması dolayısıyla, 19 Kasım 2014’de eğlenceli gece düzenlendi.

Sendika İşyeri Baştemsilcisi Yakup Yılmaz, Büyük Anadolu Ereğli Otel’in Erdemir Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasında, Türk Metal Sendikası’nın kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla geçtiğimiz yıl başlatılan turnuvanın ikincisinin düzenlediğini söyledi.

Yılmaz’ın, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet ettiği Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ da, bu tür etkinlikleri değişik zamanlarda yaptıklarını hatırlatarak, şöyle dedi:

“50 yıllık Çınar olan Türk Metal’in bir şubesi, bir dalı, bir kolu olarak sizlerle her zaman iftihar ettim. Siz de birlik ve beraberliğimizi her zaman gösterdiniz. Tabi ki, bu tür organizasyonlanra başta Sayın Genel başkanımız Pevrul Kavlak ile genel merkez yöneticilerimizin büyük desteklerini alıyoruz. Kendilerine şahsım, teşkilatım ve sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum.Bizim Erdemir işçisi, her zaman, her şeyin en iyisine layıktır. Erdemir işçisi, 1700 derece ateşin karşısında alın terini döküyor. Ve alın teri karşılığında aldığını da anasını ak sütü gibi helal ediyor. Erdemir işçisi kazanmasını da, yemesini de, içmesini de, insan sevgisini de iyi bilir.

Biz, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te, bu topraklarda yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Ereğli’de yaşamaktan da her zaman mutlu olduk. Sizler de bu süreçte sıkıntılar yaşadınız. Ama Ereğli’de çiviyi duvara çaktınız, örgütlü gücün ne olduğunu her tarafa duyurdunuz.Bizler, sendikamızı en iyi yere getirmek için çaba sarf ediyoruz,bundan da gurur duyuyoruz. Bugün ‘Ayşe’si, ‘Zübeyde’siyle Erdemir, işçi camiasının baba ocağıdır. Temsil ettiğimiz, üyesi olduğumuz Türk Metal Sendikası da ana ocağımızdır. Bunu hiç bir zaman unutmayın. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”

Odabaş’ın konuşmasını zaman zaman sendika lehine attıkları sloganlarla kesen salondaki işçiler, Atatürk ile ilgili sözlerine karşılık ise ayağa kalkarak, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attılar.

DURSUN: “CEFANIZIN KARŞILIĞINDA AZ BİLE…”

Türk Metal Genel Mali Sekreteri İsmail Dursun ise Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın selam ve saygılarını ileterek başladığı konuşmasında, “Sayın Genel Başkanım da bu akşam burada olacaktı. MESS ile başlayan grup toplu iş sözleşmesinde arabulucu safhasındayız. Yarın da MESS ile görüşmemiz var. Sizlerle beraber olmak isteyen Sayın Genel Başkanımız, bu toplantının stratejisini hazırlamak üzere malesef Ankara’da kaldı. İnşallah sonraki gecelerimizde aramızda olacak ve bu eğlenceli coşkuyu sizlerle birlikte yaşayacaktır” dedi.

Şube Başkanımız Odabaş’ı gerçekleştirdiği etkinlikler ve örgütlü çalışmasından dolayı kutlayan Dursun, işçilere hitaben konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Şube Bakanımız Odabaş’ı da yaptığı çalışmalardan dolayı buradan iki kez kutluyorum. Gerçekten sendikacı olmuş, bir kez daha tebrik ediyorum.

Sizler, bu ülkenin geleceğini hazırlayan, kalkınmasında, ekonomisinde en büyük pay sahibi insanlarsınız. Siz, bu ülkenin en yüksek değerlerini üreten insanlarsınız. Ve bu değerleri üretirken çektiğiniz cefanın karşılığı olarak bu tür eğlenceler size az bile. İnşallah gelecekte bundan çok daha güzel gecelerde bir arada oluruz. Çünkü siz bunu hak ediyorsunuz.

“GÜZEL TURNUVA GEÇİRDİNİZ”

Güzel bir turnuva geçirdiniz. Her hangi bir sakatlık ve kavga duymadığımız, centilmenlik içinde dostça, kardeşçe bir turnuvayı tamamadınız. Güzel de bir dayanışma örneği sergilediniz, sizleri tebrik ediyorum. İleriki yıllarda bu tür turnuvaları daha geniş kapsamlı yaparak beraber oluruz.

Bu duygularla, beni davetinizden dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum.”

ODABAŞ’A “ÖZEL” ÖDÜL

Bu arada, Türk Metal bünyesinde kurulu Metal İşçileri Tüketim Kooperatifi (METAL-KOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir, Şube Başkanı Odabaş’a hediye takdim etmek amacıyla çıktığı kürsüde, Türk Metal’in, üyelerine yönelik ilçede gerçekleştirdiği etkinliklerde METAL-KOOP’a da yer verdiği, yaptığı sosyal, sağlık ve eğitime dayalı anlaşmalarda METAL-KOOP çalışanları da üyesiyle eş değer tuttuğunu belirtti.

Özdemir, bu vesileyle Odabaş’a, üzerinde deniz, iskele, deniz feneri ve martı figürü bulunan tablo hediye etti.

Genel Mali Sekreteri Dursun da, sahneye çağırılan turnuva şampiyonu Atelyeler Bakım Direktörlüğü takımına şampiyonluk kupasını takdim etti, takım oyuncularını tek tek kutladı.

Türk Metal önceki dönem Genel Başkan Yardımcılarından Özbek Karakuş, Türk Metal Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, Türk Metal Genel Merkez Eğitim Müdürü Bahri Topçu Şube yöneticileri, Erdemir Koruma Güvenlik Müdürü Ümit Göçmen, Sendika iş yeri temsilcileri, iş yeri lokalleri, turnuvaya katılan takımların futbolcuları, Türk Metal’in çeşitli şubelerinden eğitim amaçlı ilçeye gelerek Büyük Anadolu Ereğli Otel’de konaklayan eğitmenler, sendika üyesi işçiler ile yaklaşık 1000 kişinin katıldığı gecede çalan müzik eşliğinde eğlenildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER