Üç madalya kazandılar

Üç madalya kazandılar

Üç madalya kazandılar

Türkiye Eskrim Federasyonu’nun 14 Haziran 2017 Çarşamba günü Eskişehir ilinde düzenlemiş olduğu ‘Eskrim Süper Minikler Türkiye Şampiyonası’nda Ereğli ilçesinden katılan sporcular,  Zonguldak ferdi sporcuları olarak katıldıkları turnuvada üç madalya kazandı.

Sezonun son ve en büyük organizasyonu olan Eskrim Süper Minikler Kılıç Türkiye Şampiyonası’na yaklaşık 265 sporcu katıldı. Süper minik kızlar kategorisinde Zonguldak ferdi sporcularından Ayşe Betül Doğan final oynadığı turnuvada gümüş madalya kazanırken ,yine Zonguldak ferdi sporcularından Damla Demirkol bronz madalya kazandı.

Süper minik erkek kılıç kategorisinde ise Zonguldak ferdi sporcusu Eren Aslan bronz madalya kazandı. Gümüş madalya sahibi Ayşe Betül Doğan Güzel bir sezonu başarılı bir şekilde sonlandırdık. Arkadaşlarımla hep birlikte çok çalıştık ve başardık. Herkese teşekkür ederim dedi. Kızlarda bronz madalya kazanan Damla Demirkol ise konuşmasında Yaklaşık 5 ay önce başladığım eskrim sporunda katıldığım üç turnuvadan ikisinde madalya almanın mutluluğunu yaşıyorum. Aileme ve bana eskrimi öğreten, sevdiren antrenörüme teşekkür ederim dedi.

Erkeklerde kürsüye çıkan Eren Aslan ise Bende 5 ay önce eskrim ile tanıştım üçüncü turnuvam da madalya kazandım. Bu beş ayda hem çok eğlendik hem de çok çalıştık. Amacım ileride milli takımda görev almak. Herkese teşekkür ederim dedi. 

Antrenör Barış Bahadır ise alınan başarı ile ilgili yaptığı açıklamasında “Bu sezon madalyalarla dolu bir sezon oldu. Zonguldak adına Türkiye Şampiyonası’nda da kürsüde olmak bizler için gurur verici. Başarımızın sırrı çok çalışmak ve sporcularımızla, velilerimizle hep birlikte bir aile olmaktan geçiyor. Bizim ilk hedefimiz çocuklara eskrimi sevdirmek madalya daha sonradan kendiliğinden geliyor zaten. Emeği geçen, bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER