Yılmadan hayalinin peşinde koşuyor

Yılmadan hayalinin peşinde koşuyor

Yılmadan hayalinin peşinde koşuyor

DÜZCE - Çocuk yaşlarda televizyonda ok atanları görüp merak salan 19 yaşındaki Onur Gökay, milli olup Dünya Şampiyonalarında İstiklal Marşı okutmak istiyor.

Yaşadığı şehirde okçuluk faaliyetlerinin gelişmemiş olmasının ardından spordan uzak kalan Gökay, bu yıl kazandığı Düzce Üniversitesinde ilk hedef tahtasını oluşturdu.

Hedef tahtasından gözünü ayırmayan Gökay, henüz 8 aylık atıcı olmasına rağmen başarısından söz ettiriyor.

Sporcu, başarısı ile il seçmelerini kazanarak 3-7 Ocak tarihinde Samsunda yapılacak olan Okçuluk Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçme yarışmalarına hazırlanıyor.

Okçuluğun keyifli bir spor olduğunu AA muhabirine anlatan Onur Gökay, hedef tahtasının kendisi için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Hedef tahtasını karşısında kendisini huzurlu hissettiğini ifade eden Gökay, Ok attığım zaman stres atıyorum, huzur buluyorum. Yani bu benim için böyle. İnsanları günlük hayatın stresinden uzaklaştırıyor. Bu benim ilk şampiyona denemem olacak. Bu sporu da herkese tavsiye ediyorum. diye konuştu.

Küçük yaşlarda okçuluğa merak saldığını anlatan Gökay, şöyle konuştu:

Küçüklükten beri okçuluğa merakım vardı. Yaklaşık 8 aydır bu sporu yapıyorum. Sonradan televizyonda görünce bir vakıfta bu spora başladım. Daha sonra Düzce Üniversitesine geldiğimde Nejla Hoca ile tanışıp çalışmalara başladım.

Şampiyona için iyi çalışıyorum. Umutluyum, kendime güveniyorum. İleri ki hedefim ise milli takıma girmek. En başından beri bunun için çabalıyorum. Haftalık ortalama 4 gün antrenman yapıyorum. Günlük olarak da 4 saat ok atıyorum. Bu şampiyonada kendimi gösterirsem eğer, milli takım için bir yol olacak diye düşünüyorum.

Okçuluk Federasyonu Düzce İl Temsilcisi İlker Yakalıoğlu da, sporcu Gökayın Düzceyi ilk temsil eden sporcu olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Samsunda yapılacak olan şampiyona için heyecanlı olduklarını vurgulayan Yakalıoğlu, şunları kaydetti:

Bu yıl ilk defa il genelinde başarılı olan sporcularımızla Türkiye Şampiyonasına gideceğiz. İnşallah, güzel dereceler alıp geri gelmeyi hedefliyoruz. Burada Nejla hocamızla birlikte sporcumuzu çalıştırmaya başladık. Gerekli bilgi ve taktik vererek sık sık idman yapıyoruz. Arkadaşımız da günden güne kendisini geliştiriyor. İyi bir sporcu, ilk şampiyona da hedefi 12den vurmak istiyoruz.

Okçuluk sporunun, son dönemdeki dizilerden dolayı ilgi gördüğünü vurgu yapan Yakalıoğlu, şöyle devam etti:

Okçuluk sporu, özellikle Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra daha da ilgi görmeye başladı. Bu spor ata sporumuz, günden güne de revaç görüyor. Ok atılan bir yerden geçen herkes artık Ben de bir kere atayım diyor. Gençlerimiz de bu spora meraklı. Bunun yanında, biz de bazı derneklerle atlı okçuluk sporu için çalışmalara başladık.

 

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER