Zonguldaklı tenisçi Berfu Cengiz´den Mısırda büyük başarı

Zonguldaklı tenisçi Berfu Cengiz´den Mısırda büyük başarı

Zonguldaklı tenisçi Berfu Cengiz´den Mısırda büyük başarı


Tenis hayatına Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünde başlayan  , küçük yaşlarından itibaren dikkat çeken ve  ulusal şampiyonalarda başarılar elde ederek İstanbul’a transfer olan 16 yaşındaki Berfu Cengiz, Mısırda katıldığı ITF Turunda tekler şampiyonluğuna ulaşan en genç Türk tenisçi olarak bir ilki gerçekleştirdi.

Genç tenisçi, profesyonel kariyerinin ilk zaferine Mısırın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen ITF turnuvasında uzandı. Ekim 1999 doğumlu Cengiz, ITF Turunda tekler şampiyonluğu elde eden en genç Türk raket olarak kayıtlara geçti.

Sırasıyla Hint, Fransız, Yunan ve Gürcü rakiplerini eleyerek geldiği finalde İsveçli Anette Munozova ile kozlarını paylaşan Berfu, baştan sona çok üstün bir oyun sergiledi. 62 dakika süren maç boyunca Munozovaya servis kırma puanı şansı dahi tanımayan Cengiz, korttan 6-2, 6-4lük setlerle galip ayrıldı.

Toplam 10 bin dolar ödüllü turnuvada teklerde mutlu sona ulaşan Berfu, bir önceki gün tamamlanan çiftler kategorisinde de Hint partneri Dhruthi Tatachar Venugopal ile birlikte ikinci olmuştu.

Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü bir açıklama yayınlayarak halen üyeleri ve lisanlı tenisçileri olan Antrenörü ve Babası Hakan Cengiz ve kulübün yetiştirdiği en önemli tenisçilerden biri olan Berfu Cengiz’i kutladı. Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün sosyal medyada yer alan  açıklamasında ‘Berfu Cengiz gururumuz. Tebrik ediyoruz ve yürekten destekliyoruz. Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünde  başladığı Tenis kariyerini çok daha yüksek noktalara taşıyacağına inanıyor ve Cengiz ailesini kutluyoruz” ifadelerine yer verildi.

Berfu Ceniz 2014 yılında antrenörü ve babası Hakan Cengiz,kendisi gibi milli tenisçi olan kardeşi Baran Cengiz ve milli takım oyuncuları ile tenise başladığı Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün bir hafta misafiri olmuş ve antrenmanlar yapmıştı.


Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER