“Zonguldakspor, bu şehrin en büyük sivil toplum örgütüdür”

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele veren Zonguldak Kömürspor, ligin ikinci haftasında liderliğini sürdürüyor.

“Zonguldakspor, bu şehrin en büyük sivil toplum örgütüdür”
İHA-Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele veren Zonguldak Kömürspor, ligin ikinci haftasında liderliğini sürdürüyor. 
Zonguldak Kömürspor, geçtiğimiz hafta sonu kendi sahasında Kızılcabölükspor’u 2-0 yenerek 6 puanla liderliğe oturdu. Maç sonrası süreci değerlendiren Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk ise Kızılcabölükspor maçı öncesi yaşananları gazetecilere aktardı.
Kömürspor’un tadilatta olan Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda maçını oynamasında katkı sağlayanlara teşekkür eden Öztürk, “Takımımız deplasmanda ve sahamızda oynadığımız iki maçı kazanarak şu anda grubunda altı puanla lider oldu. Maçımızı oynadık. Tabii bir on beş gün daha süre kazandık. Bu sahadaki diğer eksiklikler de bu süre içerisinde geçilecek. Bu maçın burada oynanmasında katkı sağlayan tüm herkese teşekkür ediyorum. Sahamızda oynamak zaten bizim için büyük bir avantajdı. O avantajı bize sağladıkları için yetkililere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ORTAK PAYDA KÖMÜRSPORDUR”
Düzce deplasmanı ile lige başladıklarını aktaran Şükrü Öztürk, Kızılcabölükspor maçı öncesi yaşananları şöyle aktardı:
“İlk hafta deplasmana gittik. Düzcespor ile bir maç oynadık. Güzel bir maç oldu. İyi bir sonuç aldık. Evimize geldik. İkinci maçımız Kızılcabölükspor maçıydı. Stadyumla ilgili problemler de bitince bu maçı da burada oynadık. Tabii maçtan önce bazı olaylar oldu. İlk önce bu yanlış anlamaları düzeltelim. Taraftar bizim her şeyimiz. En büyük gücümüzdür. Biz bu statta taraftarımızla daha güçlü olduğumuzu göstermek için burada oynadık. Bazı tatsız olaylar oldu. Tabi bu olayları büyütmemek lazım gelir. Taraftarı yönetimi biz büyük bir aileyiz. Şehrin bütünüyle herkes Zonguldak Kömürspor’un menfaatleri için bir şeyler yapmak için uğraşıyor. Tabii biliyorsunuz maç oynanırken, oynandıktan sonra bu işlerin bir maliyeti var. Stat kirası var. Özel güvenlik ücreti var. Orada gişelerde çalışan Gençlik Spor Müdürlüğü personellerin ücretleri var. Biz isteriz ki maç bedava olsun. Herkes girsin seyretsin. Ama ekonomik durumumuzu da biliyorsunuz. Biz istiyoruz ki her gelen taraftar bir bilet alsın girsin. Tabii taraftar gruplarımıza da biraz ayrıcalık yapıyoruz. Ama bu maçta biraz yanlış anlaşılmalar oldu. Biz bir aileyiz. Bu ailenin içerisinde böyle şeyler olur. Önemli olan bunları tatlıya bağlamaktır. Biz kendileriyle de görüştük. Bundan sonra daha büyük bir aile olduk. Kenetlendik. Her şey Zonguldakspor’un başarısı için olacak”

“ZONGULDAKSPOR, BU ŞEHRİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜDÜR”
Kömürspor’un 10 bin taraftarıyla şehrin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Şükrü Öztürk, “Kömürspor, bütün siyasi partilerin üzerindedir. Hiçbir siyasi parti Zonguldak’ta 10 bin kişi toplayamaz. Onun için hepimizin sevdası ve ortak paydası Zonguldakspor’dur. Kömürspor’un başarılı olabilmesi için uğraştığımızı biliyorlar. Ufak tefek fikir ayrılıkları olabilir. Ama bunları konuşarak karşılıklı diyaloglarla bunları çözebilecek güçteyiz. Ben inanıyorum ki bundan sonra her şey çok daha güzel olacak. Bu anlamda ben sağduyulu davranan emniyetimize ve taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ELEŞTİRİNİN DOZAJI OLMALI”

Son üç yılda Zonguldak Kömürspor’un profesyonel lige çıkma hikayesini anlatan Şükrü Öztürk, kendilerinin eleştirilebilir olduğunu ifade ederken, “Eleştirinin de dozajı olmalı” açıklamasını yaptı. Öztürk, “Biz üç senedir bu yönetimin içerisindeyiz. Üç senedir de Cahit Terzi hocamızla çalışıyoruz. Bu süreçte Amatör Lig’den profesyonel lige şampiyonluk hikayesi var. Profesyonel ligde ilk oynadığımız sene bu lige çok uzak kalmamıza rağmen 11-12 hafta lider kalıp, son haftalarda play-off’u garantileyip play-off maçı oynadık. Bu da üçüncü senemiz. İki haftada 6 puan aldık. Şimdi soruyorum bu teknik heyete ve futbolcu kadrosuna başarısız diyebilir miyiz? Ortada bir şampiyonluk var. Şu anda bulunduğumuz şartları bir çok takım ister. Ama biz bunu kısıtlı imkanlarla çok zor şartlarda başarmışız. Ve iyi gidiyoruz. Bu şartlarda bile eleştiriliyorsak; lütfen eleştiriye açığız ama bunun bir dozajı olması lazım gelir. Evet Kızılcabölükspor maçında biz kötü oynadık. Ama kötü oynarken bile galip geldik” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 07:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER