10 BİN CİVCİV TELEF OLDU.1 KİŞİ YARALANDI

10 BİN CİVCİV TELEF OLDU.1 KİŞİ YARALANDI
gundemeregli.com
-Alaplı´da  tavuk çiftliğinde çıkan yangında yaklaşık 10 bin civciv telef oldu. Yangında civcivleri kurtarmaya çalışan bir kişide yaralandı.
Edinilen bilgiye göre yangın, Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Ortacı Köyü Taşmanlı Mahallesinde Nazım Bilgiç’e ait tavuk çiftliğinde 13.00 sularında meydana geldi. Yangının fark edilmesi üzerine Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Bu arada tavuk çiftliğindeki civcivleri kurtarmak için seferber olan köy sakinlerinden Fatih Yapar da bulunduğu zeminden dumanın içine düşerek yaralandı. Fatih Yapar, sağlık ekiplerince Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangın olay yerine gelen Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü.
Nedeni henüz belirlenemeyen 60 bin kapasiteli tavuk çiftliğinde çıkan yangında yaklaşık 10 bin civciv dumandan etkilenerek telef oldu.
Tavuk Çiftliği sahibi Nazım Bilgiç, yangının neden çıktığını anlayamadıklarını belirterek, “Yangın bir anda çıktı. Neden çıktığını bile anlayamadık. Çiftliğin havalandırmaları bir anda alev aldı. 8 adet yangın tüpümüz vardı. Kullandık ama fayda etmedi, kendi suyumuz olmasa çiftliğin tamamı yanacaktı. Yaklaşık 10 bin civciv telef oldu. Yapacak bir şeyimiz yok” dedi.
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2014, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER