10 engelli, daha akülü sandalyesine kavuştu

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği tarafından ihtiyaç sahibi 10 engelliye akülü sandalye hediye edildi.

10 engelli, daha akülü sandalyesine kavuştu
 Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği tarafından ihtiyaç sahibi 10 engelliye akülü sandalye hediye edildi. 

Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nde Engelliler Hastası kapsamında 10 engelliye akülü sandalye verilmesi için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğ Amiral Hasan Doğan, Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Tufan, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar ile engelliler ve aileleri katıldı.

Törende Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın girişimleri ile ERDEMİR Yönetimi tarafından alınan akülü tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Törende konuşan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, dernek olarak 2 bin engelliye çeşitli hizmetler verdiklerini söyledi. Şentürk “Bu gün verilen 10 adet akülü sandalye ile birlikte ilçemiz genelinde 107 engelliyi akülü sandalye ile buluşturduk. Dernek olarak ilçemizde manuel tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan hiç kimseyi bırakmadık. Buradaki oranımız yüzde 100. Okula gidip akülü sandalyeye ihtiyaç duyan hiç kimseyi bırakmadım. Oradaki oranımızda yüzde 100. Derneğimize müracaat edipte akülü sandalye talep edipte teslim ettiğimiz oran yüzde 90. Bu oranlar Türkiye’nin 60 ilinde yok. Katkı sunan, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan ise herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, engellilere akülü sandalye yardımı yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kdz. Ereğli ilçesini engelsiz bir şehir yapmak için çalıştıklarını söyleyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ise en büyük dileğinin ise engelli olimpiyatlarının Ereğli ilçesinde yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Engelliler için sinemaya engelli rampası yaptıklarını ve engellilerin artık istedikleri gibi sinemaya gidebileceklerinin altını çizen Uysal, benzer düzenlemeleri mezarlık girişlerinde de yapacaklarını ifade etti.

Programda son olarak ise Zonguldak Valisi Ali Kaban konuştu. Kaban, engellilerle ilgili sosyal çalışmaların ilk olarak 1995’li yıllarda başladığını belirterek, bu gün gelinen noktanın sevindirici olduğunu ifade etti. Kaban konuşmasında “Engellilerle ilgili ilk çalışmalar 1995’li yıllar da başlamıştır. Bu yıllarda İstanbul’da gündeme getirilmişti. Arkadaşım bu işin başındaydı. Oradan itibaren bu konulara ilgim oldu. Özürlüler İdaresi Başkanlığı da yapan arkadaşım şu anda Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Mahmut Özer’e de danışmanlık yapıyor. Bir okuma güçlüğü çeken birden çok engelli vatandaşımıza yardımcı olmak için çalışmaları yürütüyor. Engellilik hayatımızın bir parçası. Dünyada ve Türkiye’de yüksek oranlar var. 1995li yıllardan itibaren ülkemizde, Evde Bakım Hizmetleri olsun, gündelik hayat içinde engelliliğin kolaylaştırılabildiğini görüyoruz. Kamu İdareleri, mülki amirlerin, kontrolünde hatta özel sektörde de derece derce iş imkânlarının sağlandığını görüyoruz. Bu elbette mutluluk vericidir. Burada en büyük görev ve teşekkür Fiziksel Engelliler Derneği Başkanımız İsmail Şentürk, Çok ısrarcı bir yapısı var. 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında Erdemir Genel Müdürümüz Sedat Orhan ve Yönetim Kurul Üyelerimize bu projeye destek oldukları için teşekkür ediyoruz. Eminim ki bu tür konulardaki destekleri sürecektir. Daha engelsiz günlere ulaşmak dileğiyle” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan ve bazı hayırseverlere teşekkür plaketi takdim edildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban Fiziksel engelliler Derneği’nde kurulan bilgisayar teknoloji atölyesinin açılışını yaptı. Dernek Başkanı Şentürk atölyede yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Kaban’a bilgi verirken, İş-Kur ile birlikte yaptıkları meslek edindirme kurusunu tamamlayan 200 engelliyi iş sahibi yaptıklarını söyledi.

Törende 3 yıl boyunca eşinin yardımı ile sadece dışarı çıkabilen ve iki ayağı da olmayan engelli kişi, akülü sandalye ile artık her yeri gezmeye gideceğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER