10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ kutlama mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ dolayısıyla AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası( GMİS ),Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Yazıcıoğlu, Karaelmas Gazeteciler Derneği ( KGD ) kutlama mesajı yayınladılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ kutlama mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası( GMİS ),Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Yazıcıoğlu, Karaelmas Gazeteciler Derneği ( KGD ),Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Merkezi, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı,AK Ocaklar Kdz.Ereğli Şubesi Başkanı Celal Yıldız ,Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin, Köseler Mahallesi Kalkındırma Derneği Başkanı Birkan Demirel, Mustafa Gür Karadeniz Ereğli Rotary Kulübu 2015-16 Dönem Başkanı  kutlama mesajı yayınladılar. Mesajlarda şu ifadelere yer verildi;

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZBAKIR

 “Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız bir şekilde sürdürülmesi, kamuoyunun haber alma hakkı ile doğrudan ilişkilidir. Bu büyük sorumluluğu hakkı ile yerine getirmek hususunda özveri ile görev yapan muhabir ve gazetecilerimizin, bu özel günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade etmek ve teşekkürlerimizi belirtmek istedik. Kamuda hizmet üreten birimlerin vatandaşa açılan penceresi olan basının, günümüz dünyasındaki önemini göz ardı etmek mümkün değildir. Kamuoyu ile kamu arasındaki köprünün kurulup sağlamlaştırılmasını sağlayan, hizmet birimlerinin, halk tarafından talep edilen hizmetleri sunmasında itici güç olan, yapılan çalışmaların her aşamasını takip ederek, gerçek ve geniş bir kabulün oluşmasına yardımcı olan basın mensuplarının, işlevi tartışılmazdır.

Yaptığınız her çalışmada, kamuoyunun haber alma hakkı gibi önemli bir görevin yerine getirilmesinde emeği geçen, yapılması planlanan çalışmalara kamuoyunun nabzını tutarak yön veren, tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini, zor şartlar altında yürüten, başta yerelde çalışan gazeteler olmak üzere ülkemizin tüm gazetecilerinin gününü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık ve mutlulukla görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum. “ diye konuştu.
 
ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ ZONGULDAK ŞUBE BAŞKANI ALİ AYAROĞLU

1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasanın değiştirilmesinin yıl dönümlerini “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak 10 Ocak’larda kutluyoruz.Yasanın çıkışından bugüne dek geçen 55 yılda ne yazık ki gazetecilerin kazanımları büyük ölçüde budanmış sendikalaşma hakkı kullanılamaz hale getirilmiş, taşeronlaşma yaygınlaştırılmıştır. İş güvencesi ortadan kalkmış toplu işten çıkarmalar günlük olaylar haline gelmiştir. Sadece son bir yılda yüzlerce basın emekçisinin işine son verilmiştir. Ülke genelinde yerel basında görev yapan arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu sigortasız boğazı tokluğuna çalışmaktadır.Ülkemizde basın özgürlüğü, düşünceyi ifade özgürlüğü ve bireylerin temel hak ve özgürlükleri 55 yıl öncesinden daha kötü durumdadır.Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a, bakanlara, bürokratlara kadar devleti yöneten kadro, basını ve düşünceyi ifade özgürlüğünü kendilerine engel olarak görmektedirler.Meslektaşlarımız habercilik görevlerini yaparken “iktidarın memurları” olmaya zorlanmaktadırlar. Zonguldak’a gelen bakanlar bağımsız gazetecilik görevi yapan arkadaşlarımızı dışlamakta onları yandaş olmaya zorlamışlardır. Siyasal iradenin ayrıcalık uygulaması habere ulaşmak haklarına getirilen bir yasaklamadır.Bu iktidar döneminde 25O dolayında gazeteci ceza evlerine tıkılmıştır.12 Eylül darbesinden kalma yasalarla ve Terörle Mücadele Yasasından kaynaklanan maddelerle de halen çok sayıda gazeteci cezaevlerinde bulunmaktadır. Gazetecilik görevini yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Arkadaşımız Erdem Gül tutsak edilerek Silivri zindanların tıkılmıştır.Bütün bunlar kadar vahim olan da, çok sayıda gazeteci ve yazarın, iktidara ters düşmemek için bu kötü gidişe karşı sessiz kalışıdır. Bu tür gazeteciler ağır baskılar altında tutulan mesleklerini, kanunsuzluğa, haksızlığa uğrayan meslektaşlarını değil çıkarları doğrultusunda iktidar yöneticilerine sırtını dayamış ve onları savunmayı görev edinmişlerdir. Yandaş gazetecilik ekol haline getirilmiştir.Bizler halkın haber alma, gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkının savunucusu olmayı sürdüreceğiz.1O Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” olmaktan çıkmıştır.

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI (GMİS)

“Kamu görevini özveriyle sürdüren bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün ve demokrasinin en etkili araçlarından biridir.Özverileriyle, gece-gündüz her an görev başında olan basın emekçileri için 10 Ocak tarihi, meslek onuru ve çalışma hakları konusundaki sorumluluklarını, özverilerini ve mücadelelerini simgeleyen bir tarihtir.Basın emekçilerinin 1961 yılında çıkarılan 212 Sayılı yasayla önemli haklara kavuşmasından rahatsızlık duyan gazete sahipleri, yasayı protesto etmek amacıyla 3 gün boyunca gazete çıkarmama kararı aldılar. Bu gelişme üzerine gazeteciler, sahip oldukları hakları ve meslek onurunu korumak için mücadele başlattılar ve çeşitli eylemler yaptılar. Gazeteciler, gazete sahiplerinin boykot kararı karşısında Sendikanın öncülüğünde BASIN adıyla 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde kendi gazetelerini yayınladılar.1971 tarihine kadar Basın Bayramı olarak kutlanan 10 Ocak günü, gazetecilerin hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar nedeniyle bayram olmaktan çıkarıldı. Bu tarihten itibaren 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Kamuoyunun aydınlatılması, halkın bilgi edinmesi konusunda çok önemli bir kamu görevini büyük özveri ve zorluklarla gerçekleştiren basın emekçilerinin, mesleki hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, bu hedefte ilgili yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılarak etkin bir basın özgürlüğü ve meslek haklarının sağlanması dileğiyle; başta Zonguldak ve bölgesinde görev yapan ulusal ve yerel medyada çalışan gazeteciler olmak üzere tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyoruz”.

YAZICIOĞLU ŞİRKETLER GRUBU YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ İRFAN YAZICIOĞLU

´´Gazeteciliğin toplumun gelişmesinde çok önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Yazıcıoğlu yayınladığı mesajında ;“Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında çalışan basın sektörünün emekçileri, değerli arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Gazetecilik, toplumun gelişmesinde çok önemli ve büyük sorumluluklar taşıyan bir meslek. Emekçi gazetecilerimiz, şartlar ve imkânlar ne olursa olsun görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan gece gündüz demeden çalışmaktadır. İlkeli, kaliteli, tarafsız habercilik anlayışı içinde görev yapan basınımızın güzide temsilcilerinin, bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da kentimizin sosyal ve kültürel yaşantısında halkımızın duygularına tercüman ve düşüncelerine tarafsız olarak ses olma misyonunu sürdüreceğine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Önder Atatürk’ün ’basın bir milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha içtenlikle kutluyor; sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” dedi.

KARAELMAS GAZETECİLER DERNEĞİ (KGD)

´´Gazetecilerin, toplumun gerçekleri öğrenme ve haber alma hakkını yerine getirmede ve düşünceleri duyurma da çok önemli görevler üstlendiğinin açık olduğu ifade edilen açıklama şöyle;Basın emekçilerinin 1961 yılında çıkarılan 212 Sayılı yasayla önemli haklara kavuşmasından rahatsızlık duyan gazete sahipleri, yasayı protesto etmek amacıyla 3 gün boyunca gazete çıkarmama kararı aldılar. Bu gelişme üzerine gazeteciler, sahip oldukları hakları ve meslek onurunu korumak için mücadele başlattılar ve çeşitli eylemler yaptılar. Gazeteciler, gazete sahiplerinin boykot kararı karşısında sendikanın öncülüğünde ´Basın´ adıyla 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde kendi gazetelerini yayınladılar. Bu mücadele tarihi, 1971 yılına kadar ´Basın Bayramı´ olarak kutlanmıştır. 1971 yılında gazetecilerin hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar nedeniyle bayram olmaktan çıkarılmış ve bu tarihten itibaren 10 Ocak, ´ÇalışanGazeteciler Günü´´ olarak kutlanmaya başlanmıştır.Ancak bugün ülkemizde gazeteciler ve basın özgürlüğü açısından hiç de olumlu gelişmeler yaşanmamaktadır.Geride bıraktığımız 2015 yılı, gazeteciler adınakötü bir tablo ortaya çıkarmıştır.Gazetecilerin, toplumun gerçekleri öğrenme ve haber alma hakkını yerine getirmede ve düşünceleri duyurma da çok önemli görevler üstlendiği açıktır.Kamu görev yapan bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün ve demokrasinin vazgeçilmez öğesidir.Basın özgürlüğünün tam anlamıyla sağlanamadığı ülkelerde demokrasiden söz edilemeyeceği açıktır. Basın özgürlüğünün, halkı aydınlatma ve halkın haber alma özgürlüğünden kaynaklandığı asla unutulmamalı, demokrasinin gelişmesi, halkın haber alma hakkının genişlemesi için basın özgürlüğünün önüne konan tüm engeller kaldırılmalıdır. Güç şartlar altında çalışan gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara yükseltilmesi hepimizin dileğidir. Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı, haklarının genişletildiği, çalışma şartlarının iyileştirildiği aydınlık günlere bir an önce ulaşmayı diliyoruz. Basın ilkelerinden ve meslek etiğinden ayrılmadan, meslek onurunu koruyarak fedakarca çalışan gazetecilerin ´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyoruz.

TGF: TÜRKİYE’DE GAZETECİLERHİÇ OLMADIĞI KADAR SAHİPSİZ!

Ülkemizde her ne kadar basın denilince özgürlük konusu en fazla tartışılan sorunların başında gelse de; aslında gazetecilerin güvensiz bir ortamda ve sahipsiz bırakılarak görev yapmaya çalışmaları, çok daha büyük açmazları beraberinde getirmektedir. Gazetecilere yönelik baskı, fiziki saldırı ve tehditlerin içinde bulunduğumuz süreçte giderek artması, can güvenliklerinin her zamankinden çok daha kötüye gitmesi, henüz yayımlanmamış haber ya da her türlü yayına karşı getirilen peşin hükümlü yaptırımlar, ne yazık ki meslektaşlarımızın başında demoklesin kılıcı gibi sallanmaya devam etmektedir. Basınla ilgili hazırlanan yasa ve yönetmeliklerde sorunların azaltılması yerine, ilave maddi manevi cezai yaptırımların getirilmeye çalışılması ise koşulların daha da kötüleşeceğine dair endişelerimizi artırmaktadır. Haber alma ve haber verme hakkını sağlıklı bir biçimde kullanamayan meslektaşlarımız, güvenlik ve sahipsizlik ile ilgili sorunlarının giderilmesinin yanı sıra; basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, düşüncenin suç olmaktan çıkarılmasını, ellerinden alınan sosyal ve ekonomik hakların geri verilerek ekonomik anlamda refaha kavuşmalarını haklı olarak beklemeye ve tüm bunları yönetenlerden ısrarla talep etmeye devam ediyorlar. Öte yandan ülkemizde sadece çalışan gazetecilerin değil; işlerinden olan, çalıştıkları kurumlarından sudan bahanelerle çıkarılarak işsizlik sarmalına itilen ve sayıları binlerle ifade edilen ‘çalışmayan gazetecilerin’ de sorunları vardır. Asıl üzerinde durulup, çözüm aranması gereken problemlerden biri de budur. Bütün bu nedenlerle 10 Ocak tarihleri, gazeteciler için bir kutlama günü olmaktan çoktan çıkmış, dayanışma günü olarak anılır olmuştur. TGF olarak meslektaşlarımızla güç birliği içerisinde olduğumuzu bir kez daha duyuruyor, onurlu gazetecilik adına verdiğimiz mücadeleye, bundan böyle de aynı kararlılıkla devam edeceğimizi özellikle vurguluyoruz.

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI ŞERİF SERTAN OCAKCI

“Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan başta Kdz. Ereğli’nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini gündeme taşıyarak basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı adına bütün samimiyetimle kutlar, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar dilerim”

AK OCAKLAR KDZ. EREĞLİ ŞUBESİ BAŞKANI CELAL YILDIZ

Gazetecilik, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, zamana karşı yarışan ve stres altında fedakârca görevlerini yerine getiren özel bir meslek gurubudur. bu meslek mensupları, yöremizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlamaktadırlar. Bu vesile ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyor, tüm basın mensuplarına sağlık mutluluk ve aydınlık bir gelecek diliyorum

KDZ. EREĞLİ KENT KONSEYİ BAŞKANI NOYAN KESKİN

Zor şartlar altında çalışan basın mensuplarına görevlerini yaparken tüm kurumların yardımcı olması, haberin doğru yansıtılmasına katkı sağlayacaktır. Bu anlayışımızın gereği olarak, ilimizdeki basın mensupları arasında ayrım yapmadan bilgi akışı sağlanmakta ve basın mensuplarının habere kaynağında ulaşmasına imkân verilmektedir. Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelerin kamuoyuna ulaştırılması görevini yerine getirirken meslek ilkelerinden ayrılmadan, bilginin doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyu ile paylaşmasını sağlayan basın mensubu arkadaşlarımı tebrik ediyorum
 

KÖSELER MAHALLESİ KALKINDIRMA DERNEĞİ BAŞKANI BİRKAN DEMİREL

“Basın mensuplarımız, haberleri doğru ve tarafsız, farklı görüş ve düşünceleri ise nesnel birşekilde ortaya koyarak halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gibi kutsal bir göreviifa etmektedirler.Görevlerini ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde büyük fedakârlıklarla yerinegetiren; hepimizin gözü, kulağı ve sesi olan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak ÇalışanGazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutlarım”


2015-16 DÖNEM BAŞKANI KARADENİZ EREĞLİROTARY KULÜBU MUSTAFA GÜR

Katılımcı Demokrasinin, sakin savunucuları olarak hem milli değerlerin korunması, hem de halkın doğru haber alarak etik değerlerin ve çevre bilincine olan katkınız azımsanamaz. Ama sizler her zaman olduğu gibi tevazu göstererek, sessiz sedasız kahramanlıklarınızı sürdürüyorsunuz. Bazen haber yaparken aldığınız maaşınızın onlarca katında üzerinize zimmetli, makineleriniz kırılıyor. Acımasızca darp ediliyorsunuz. Bazen zor koşullarda görev yaparken donma tehlikesi geçiriyor, ölümle burun buruna geliyorsunuz. Bazen kör kurşunlara hedef oluyorsunuz. Yılmadan haber peşinde koşan gazeteciler olarak, içinizde yaşattığınız atılımcı Demokrasinin, sakin savunucuları olarak hem milli değerlerin korunması, hem de halkın doğru haber alarak etik değerlerin ve çevre bilincine olan katkınız azımsanamaz. Ama sizler her zaman olduğu gibi tevazu göstererek, sessiz sedasız kahramanlıklarınızı sürdürüyorsunuz. Bazen haber yaparken aldığınız maaşınızın onlarca katında üzerinize zimmetli, makineleriniz kırılıyor. Acımasızca darp ediliyorsunuz. Bazen zor koşullarda görev yaparken donma tehlikesi geçiriyor, ölümle burun buruna geliyorsunuz. Bazen kör kurşunlara hedef oluyorsunuz. Yılmadan haber peşinde koşan gazeteciler olarak, içinizde yaşattığınız Hasan Tahsin , Abdi İpekçi, Uğur Mumcu ruhu hep yaşasın. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yöre ve bölgemizin tüm basın emekçilerine kutlu olsun. Hep var olun.En derin saygı ve hürmetlerimle.


Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER