11 yaşındaki dicle yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyor

Zonguldak´ta cihazlara bağlı yaşamını sürdüren NCL hastası 11 yaşındaki Dicle Olgunsoy, cihazlar arızalandığında ya da elektrik kesildiğinde nefessiz kalıyor

11 yaşındaki dicle yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyor
Zonguldak´ta cihazlara bağlı yaşamını sürdüren NCL hastası 11 yaşındaki Dicle Olgunsoy, cihazlar arızalandığında ya da elektrik kesildiğinde nefessiz kalıyor. Ailesi, aylık masrafı 2 bin 500 TL’yi bulan Dicle için yetkililerden ve yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Henüz 3 yaşındayken aşırı yaramazlık şikayetiyle hastaneye götürülen Dicle Olgunsoy’un NCL hastalığına yakalandığı belirlendi. Hastalığı öğrendiklerinde yıkılan Muhammed ve Rabia Olgunsoy çifti, hastalığın son evresine gelen kızları Dicle’nin masraflarını artık karşılayamıyor. Aile, evinde yaşam mücadelesi veren Dicle’nin bakımını yapabilmek için yetkililerden destek bekliyor. Maden işçisi olarak çalıştığı Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi´nden kızının hastalığı yüzünden emekli olmak zorunda kalan Muhammed Olgunsoy, bu süreçten sonra tüm parasını kızı için harcamaya başladı. Bir yandan diğer kızını üniversitede okutmak için uğraşan baba Olgunsoy, aylık masrafı 2 bin 500 TL’yi bulan Dicle için yetkililerden ve yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Bir an olsun Dicle’nin yanından ayrılamadıklarını söyleyen anne Olgunsoy, “Cihazlar sürekli arıza görüyor ve elektrik kesildiğinde Dicle anında nefessiz kalıyor. Yeni tüpler aldık fakat onlarda 2 saat süreli olarak işe yarıyor. O yüzden biz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Cihazlar bozulduğunda çok ciddi masraflar çıkıyor. Maddi ve manevi olarak çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz” dedi. 



GECELERİ UYUYAMIYORUZ

Dicle’nin bütün cihazlarının elektrikle çalıştığını söyleyen baba Muhammed Olgunsoy ise, “Dicle’nin zaten göründüğü üzere havalı yatağı var, solunum cihazı, oksijen cihazı aspresi, ambusu bunların hepsi elektrikle çalışıyor. Bizim evimizdeki dolabımız falan çalışmasın ama sadece bu çocuğun cihazları çalışsın yeter. Biz Üzülmez Mahallesi’nde her gün bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Çaresiz durumdayız. Geceleri uyuyamıyoruz. Bir gün hanım 24 saat uyanık, bir gün ben 24 saat uyanığım” diye konuştu.

Çocuğunun hem zihinsel hem de bedensel engelli olduğunu söyleyen baba Olgunsoy, “Benim çocuğumun yüzde yüz hem zihinsel hem bedensel özürlü raporu var. Benim kızımın gözleri görmüyor, parmağını kımıldatamıyor ifadelerini kullandı. 
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER