16 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİYİ DAHA BÜNYESİNE KATTI

16 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİYİ DAHA BÜNYESİNE KATTI

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğü, 16 gönüllü itfaiyeciyi daha bünyesine kattı. Potbaşı mevkiindeki İtfaiye Müdürlüğü binasında yapılan törenle gönüllü itfaiyecilerin sertifikaları verildi..

Çalışmaları ile takdir toplayan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, tertiplediği törenle 16 gönüllüye daha sertifikalarını verdi. Tertiplenen tören Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı.

Bugüne kadar 55’i bayan, 102’si erkek olmak üzere 157 gönüllü itfaiyeci yetiştiren İtfaiye Müdürlüğünün tertiplediği törene, Kdz. Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Av. Nazım Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediye Meclis üyeleri Salih Kumaş, Reşat Latif ve İhsan Yazıcıoğlu katıldı.

“AMAÇ EREĞLİ HALKIYLA BÜTÜNLEŞMEK”

İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş konuşmasında; “Ülkemizde sadece büyükşehirlerde uygulanan ‘Gönüllü İtfaiyeci Projesi’, İlçe Belediyesi olarak sadece Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüzde uygulanıyor. Bugün burada 16 yeni gönüllü itfaiyecimize sertifikalarını vermek üzere toplandık. Kursumuz bundan sonra da devam edecek. Bu tür sosyal sorumluluk projelerini oluşturarak ilçe halkımız ile bütünleşme sağlanacaktır.” dedi.

“MESLEĞİN KUTSALLIĞINI İYİ BİLİRİM”

Ateş’in ardından konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, İtfaiye Müdürlüğü personeline teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Bu birimin benim için ayrı bir önemi var. Bende bir İtfaiyeci oğlu olarak; İtfaiyeciliğin kutsal bir meslek olduğunu ve zorluklarını iyi bilirim. Rahmetli babamın ne zor şartlarda görev yaptığını da iyi bilirim. Kendisini bu vesile ile rahmetle anıyorum. İtfaiye Müdürlüğümüze çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.

AFET HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Başkan Uysal ve Müdür Ateş’in konuşmalarının ardından gönüllü itfaiyeciler kısa bir gösteri sundu. İtfaiye Müdürlüğüne yeni alınan aracın tanıtımının yapıldığı ve arama-kurtarma köpeği Afet’in hünerlerini sergilediği gösterinin ardından sertifikalarını protokolün elinden alan gönüllü itfaiyeciler, ‘İtfaiyeci Yemini’ etti.

Törenin ilgi çeken ayrıntısı ise, yaşları 5 ila 8 arası değişen minik itfaiyecilerdi. Minikler için özel hazırlanan maket yangındaki hedefleri, yangın tüpü kullanarak ustaca söndüren minik itfaiyeciler, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER