18 MART İLGİSİ

18 MART İLGİSİ
gundemergli.com-18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü tüm yurtta olduğunu gibi Ereğli ilçesinde de çeşitli ekinlikler düzenlenecek.

Gün sebebiyle kamu kurum ve kuruluşları ile siyasetçiler tarafından mesaj yayımlandı:

ÇANAKKALENİN ÖNEMİ    

98. YILI İÇERSİNDEYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal yayımladığı mesaj ile Çanakkale Zaferinin 98 inci yılını kutladı.

Kartal açıklamasında şöyle dedi:

   büyük Önder Atatürk önderliğinde  verdiğimiz, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın 

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferini kutluyor, tüm şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

TÜM VARLIĞIMIZ

Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kdz.Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale zaferinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yazıcıoğlu, Çanakkale zaferi, tarih sayfalarından silinmek istenen Türk milletinin, genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile gösterdiği şanlı mücadelenin eseri olduğunu belirtti.

Yazıcıoğlu, Milletimizin tüm varlığı ile kenetlenerek yazdığı bu büyük destan, tüm Dünya´ya ´Çanakkale Geçilmez´ dedirterek, özgür yaşama kararlılığını ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün, ´Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur´ sözleriyle ifade ettiği bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin ve tüm halkın, vatan ve millet sevgisinin de en büyük kanıtıdır.

AÇIK ÖRNEKLERDEN BİRİ

Çanakkale zaferi, bir vatanın canı pahasına nasıl korunacağının, bir ülkenin nasıl kurulacağının en açık örneklerinden birini oluşturmaktadır. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bir yandan cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi biz yapan değerlerimizi daima canlı tutmaya devam edeceğiz.

Bu inançla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale zaferinin 98. yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum dedi.

GENÇ,  KAHRAMAN MENSUPLAR

 

Çanakkale´de kazanılan sadece askeri bir zafer değil, insanlık dersi veren bir kahramanlık öyküsüdür. Çanakkale Zaferi Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel delili ve eşi görülmemiş bir destandır. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümünü ülke olarak idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ulu Önder Başkomutanımız  Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2013, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER