2 AYLIK ASKER DİYARBAKIR’DA HAYATINI KAYBETTİ

2 AYLIK ASKER DİYARBAKIR’DA HAYATINI KAYBETTİ
gundemeregli.com-Kdz Ereğli´den geçtiğimiz yıl Aralık ayında askere uğurlanan genç Diyarbakır’da geçirdiği hastalık sonucu hayatını kaybetti. 22 yaşındaki gencin cenazesi memleketi Kdz. Ereğli ilçesine getirildi.
Kdz. Ereğli’den 19 Arlık 2013 günü Antalya’da ki eğitim birliğine uğurlandıktan sonra Diyarbakır’ın Devegeçidi Topçu Tugayı Birliği´nde vatani görevini yapmaya başlayan Tuncay Yıldızhan (22) yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak yaşamını yitirdi. 2012 yılında Kdz. Ereğli Askerlik Şubesi’nde yapılan muayenesinde 46 kilo olduğu için askere alınmayan Tuncay Yıldızhan, 2013 yılında Kocaeli’ndeki askerlik şubesinde 52 kiloya ulaşınca askere alındı. Antalya’daki acemi birliğinde 26 gün eğitim gören Yıldızhan, 2 ay önce Diyarbakır Devegeçidi Topçu Tugayı’nda Piyade Er olarak vatani görevini yapmaya başladı. Yaklaşık bir ay önce soğuk algınlığı nedeniyle askeri hastaneye giden Tuncay Yıldızhan iyileşmeyince 15 gün önce Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tüberküloz olduğundan şüphelenilen Yıldızhan’ın yapılan tahlilleri temiz çıkınca doktorlar ağır bronşit şüphesiyle tedaviye devam ettiler. Dün gece 4 kez kalbi durup yeniden hayata döndürülen Tuncay Yıldızhan’ın sabah saatlerinde kalbi yeniden durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kalbi çalıştırılamayan Yıldızhan hayatını kaybetti.
2 aylık askerin durumu ağırlaşınca babası Hakkı Yıldızhan (47) ile annesi Fikriye Yıldızhan (44) Diyarbakır’a çağırıldı. Yaklaşık bir hafta önce Diyarbakır’a gittiğini ve kendi elleriyle yemek yedirdiğini söyleyen gözü yaşlı baba oğlunu kurtaramadığını söyledi.
Diyarbakır’a gittiğinde çocuğunu yoğun bakımda gördüğünü söyleyen Baba Yıldızhan, “Yoğun bakımda solunum cihazına bağlanmış şekilde. İlk iki gün iyiydi. Ondan sonra tamamen fenalaşmaya başladı. Günlük 11.30-12.00 arası bilgi veriyorlardı. Bu bilgilerde bir adım ileri değil sürekli bir adım geri gittik. 2 gün kendi ellerimle yemek yedirdim. Meyve yedirdim. Çok iyiydi. Annesi ve kardeşleri ile görüştürdüm. Boğazlarında yara olduğu için tam konuşturmadım, fazla da sıkıştırmadım. Dün akşam doktoru çağırdı beni. Doktoru bana ´Kim görecekse görsün. Hastayı bu akşam kaybedebiliriz´ dedi. Annesinin görmesini istedim. Annesine uçak ayarlandı. Annesi geldi ve annesine gösterdik. Tabii annesi onu görünce daha da kötüleşti. Ondan sonra eşimi uzman bir arkadaşın evine götürdüm. Sakinleştirmek için. Sabahleyin 6 gibi kalktık yeniden hastaneye geldik. Bize verilen ilk haber, saat 05.00´te kalbi durmuş. Tekrar çalıştırılmış. Biz geldikten 5 dakika sonra yeniden durmuş. Tekrar çalıştırdılar. Bu olay 5 kez tekrarladı. 5. kez de ne yazık ki saat 09.00 gibi hastamızı kaybettik diye konuştu.

“BİLGİ ALAMADIK”
Oğlunun ölüme götüren hastalığı ile ilgili olarak kendilerine net bilgiler verilmediğini söyleyen Yıldızhan, doktorların önce veremden şüphelendiğini fakat yapılan tetkiklerinde verem çıkmayınca çok sevindiklerini anlattı. Doktorların daha sonra oğlunda ağır bronşit olmasından şüphelendiklerini söylediğini aktaran Yıldızhan, “Doktor beni tekrar çağırdı. Bu sefer de ciğerler de ağır bronşit olduğunu ve çok fazla enfeksiyon kaptığı söylendi. Ağzından balgam alamadıkları için hortum salıyorlardı. Alınan numuneleri tahlile gönderiyorlardı. Ben de bir baba olarak günde bir kez görebiliyordum. Bugün sabah da saat 09.00´da kaybettik dedi.
Diyarbakır’da vatani görevini yaparken hayatını kaybeden ve cenazesi Ereğli’ye bağlı Ramazanlı köyüne getirilen Tuncay Yıldızhan’ın yakınları gözyaşlarına boğuldular. Baba ocağına cenazesi gelen Tuncay Yıldızhan için Kur’an-ı Kerim okutulurken, bugün saat 11.00’de askeri tören düzenleneceği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER