2 METRE 13,6 SANTİMLİK RÜMEYSA DÜNYANIN EN UZUN KIZI

17 yaşındaki Rümeysa Gelgi, 2 metre 13,6 santimetre boyuyla 18 yaş altı dünyanın en uzun genç kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı´na girdi.

2 METRE 13,6 SANTİMLİK RÜMEYSA DÜNYANIN EN UZUN KIZI
gundemeregli.com-Karabük´ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Rümeysa Gelgi, 2 metre 13,6 santimetre boyuyla 18 yaş altı dünyanın en uzun genç kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı´na girdi.

Safranbolu ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Rümeysa Gelgi, 2 metre 13,6 santimetrelik boyuyla 18 yaş altı dünyanın en uzun genç kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı´na girdi. 

Safiye-Haydar Gelgi çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Rümeysa´nın sertifikası 9 Temmuz´da törenle verilecek. Doğuştan Türkiye’nin ilk genetik weaver sendromu rahatsızlığına sahip olan Gelgi, 2013 yılında Guinness Rekorlar Kitabı´na başvurduğunu belirtti. Haftanın belli gününde özel bir eğitim merkezinde fizik tedavisi gören Rümeysa Gelgi, Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmenin kendisi için gurur verici olduğunu söyleyerek, 

“Boyumun uzun olmasından dolayı küçüklüğümde çok sıkıntılar yaşadım. İnsanlar hep farklı gözlerle bakıyordu. Ama zamanla bunu aştım ve şimdi bir kariyer sahibi olmak ve iyi bir yerlere gelmek istiyorum. Önce eğitimimi bitirmek istiyorum ve sağlığımın düzelmesini istiyorum. Hep okula gidip arkadaşlarımın olmasını isterdim. Evde eğitim aldığım için bu özlemi hep çektim. Şuan liseyi dışardan okuyorum ve üniversiteye de gitmek istiyorum” dedi. 

En büyük hayalinin ise mimar ya da mühendis olmak olduğunu anlatan Gelgi, “Bir şeyler üretmeyi çok seviyorum. Bir sürü çizim ve tasarımlar yaptım. Bu benim hobim. Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmek ise çocukluğumdan beri aklımızdaydı ve ciddiye almamıştım. Bir gün araştırma yaparken dünyada en uzun kızın 2 metre 8 santimetre olduğunu öğrendim ve ben niye olmayım dedim. Bunun üzerine başvuru yaptım. Hakem heyeti geldi ve boyumu ölçtüler. Daha sonra 1 ay sonra bana Guinnes’e girmemin onaylandığı söylendi, çok mutlu oldum” diye konuştu. 

Anne Safiye Gelgin ise, kızının Türkiye’de ilk, dünyada ise 27. vaka olan weaver sendromu olduğunu söyleyerek, “4 aylıkken Hacettepe’de tespit edildi. 2003 -2006 arasında tedavileri yapılarak büyümesi durduruldu ve şuan 2 metre 13,6 santimetre boyunda. Her dönem bize Allah kolaylık verdi. İlk dönem kıyafet sıkıntısı yaşadık. Hep önümüze kolaylıklar verdi” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER