2. sıra Kdz. Ereğli –Alaplı bölgesinindir

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, 7 Haziran’ da yapılacak olan genel seçimlerde Milletvekilliği sıralamasında 2.sıranın Ereğli ve Alaplı bölgesine verilmesini istedi.

2. sıra Kdz. Ereğli –Alaplı bölgesinindir


 
Ereğli ve Alaplı ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanları düzenledikleri basın toplantısında 2. sıranın Ereğli ve Alaplı’ya verilmesini istedi.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ortak bir basın açıklaması yaparak 7 Mart tarihinde yapılan ön seçimde 1.3.4 ve 5. Sıra adaylarının belirlendiğini ancak listede Ereğli ve Alaplı adayının bulunmadığına dikkat çekti. İki ilçe başkanı adına basın açıklamasını yapan Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Genel Merkezi’nin kontenjan olarak ayırdığı 2.sıranın Ereğli ve Alaplılı bir adaya verilmesini istediklerini söyledi.
 
Parti binasında düzenlenen basın toplantısına Gümeli Belediye Meclis Üyeleri Özkan Özyağcı, Cumhur Nalcı, Nezih Anıl, Sibel Kırmızı ve parti yöneticileri katıldı.

7 Mart 2015 Cumartesi günü milletvekili adaylığında 1.3.4 ve 5. sıralar için eğilim yoklaması yapıldığını ve 2.sıranın genel merkez tarafından kontenjan için ayrıldığını ifade eden Kartal, ortak basın açıklamasında şunları söyledi;

“Tüm aday adayları, İl ve İlçe örgütleri bu yalın gerçeği bilerek ve isteyerek seçimlere girmiştir.2. inci sıra hariç, 1.3.4 ve 5. İnci sıralar eğilim yoklamasında belirlenmiştir. Parti üyelerimizin özgür iradesiyle belirlenen bu sıralamaya saygılıyız. Bu konuda takdir genel merkezimizindir. Ancak Zonguldak ‘ın en büyük ilçesi Kdz. Ereğli’den, Zonguldak’ın en büyük bölgesi Kdz. Ereğli- Alaplı bölgemizden hiçbir aday adayı bu sıralamada yer alamamıştır. Tüm Zonguldak kamuoyunun da kabul ettiği ve coğrafi olarak 3’lü sacayaklarından en büyüğünü oluşturan Kdz. Ereğli- Alaplı bölgesinden bir aday adayının yer almadığı bir sıralama topal kalacaktır. Bu da CHP’nin Zonguldak ‘ta ki başarısını önemli ölçüde etkileyecektir. Eğilim yoklaması seçimlerinin ortaya çıkardığı yalın gerçek şudur.

2. İNCİ SIRA KDZ. EREĞLİ –ALAPLI BÖLGESİNİNDİR

Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Bunun dışında ki çaba ve arayışlar gerçekleri göz ardı etmektir.CHP’yi sıkıntıya sürükleyebilecek tutum ve davranışlardan herkesin kaçınması gerekir.2002,2007 ve 2011 Genel Seçimlerinde Kdz. Ereğli Alaplı bölgemiz sürekli 3. üncü ve 5. inci sıralarda yer almıştır. İl ve tüm ilçe örgütlerimizin bizim bu haklı talebimize anlayışla ve sağduyulu yaklaşması, partimizin başarı düzeyini yükseltecektir. CHP’nin hedefi Zonguldak’ta 1. inci, olmak, Türkiye’de iktidar olmaktır. Zonguldak ve Türkiye’nin CHP iktidarına şiddetle ihtiyacı vardır.

“BİZİM 2. İNCİ SIRA TALEBİMİZ CHP’NİN BAŞARISI İÇİNDİR”

Partili- partisiz tüm Kdz. Ereğli – Alaplı kamuoyu da bu talebimizin haklılığını bilmekte ve desteklemektedir. Biz CHP Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçe örgütleri olarak, Belediye Başkanları olarak, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel meclis üyeleri olarak, Kdz.Ereğli ve Alaplı ‘da CHP ‘ye gönül vermiş üyeler olarak, 2 komşu ilçe olarak bu konuda birlikte hareket edeceğimizi ve dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından Kartal ve Tosun gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER