2 yılda 60 bin ton asfaltlama yaptı

2 yılda 60 bin ton asfaltlama yaptı

2 yılda 60 bin ton asfaltlama yaptı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 2 yılda 60 bin ton asfaltlama çalışması yaptıklarını söyledi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ilçe genelinde devam eden yol yapım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu yıl ilçenin 31 mahallesinde planlanan noktalara 25 bin ton asfaltlama çalışması hedeflediklerini belirten Uysal “2016 yılı için asfaltlamada önceliğimizi elektrik, doğalgaz ve Devlet Su İşleri gibi kurumların alt yapı çalışmaları sırasında bozulan yollara verdik. Bu kurumlarımız Ereğli genelinde 76 kilometrelik yol ağımız üzerinde çalışma yaptı ve buralar da ki yollarımız haliyle tahrip oldu. Çalışma yapılırken bozulan yolların bazı kısımlarını tamamen asfaltladık, bazı noktalarda ise kısmi asfaltlama yaptık. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bulvarı üzerinde çevre düzenlemesi çalışmaları bitme noktasına geldi. Önümüzdeki günlerde buranın da çift taraflı olarak komple asfaltlama çalışmasını yapacağız” dedi.
Göreve geldiği günden bu yana ilçe genelinde toplam 60 bin ton asfaltlama çalışması yapıldığını hatırlatan Uysal, 2017 yılında asfaltlama çalışmasına daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi. Uysal konuşmasında şunları dile getirdi; “Şu ana kadar elektrik, doğalgaz ve DSİ’nin çalışmaları nedeniyle asfaltlama çalışmalarına çok fazla ağırlık veremedik. Ancak bu kurumlarımızın çalışmaları hemen hemen tamamlandı. Önümüzdeki yılın planlamalarını yaptık. 2017 yılında 2 yılda yaptığımız asfaltlama çalışmasından daha fazlasını yapacağız. Ereğli Belediyesi sınırları içerisinde 31 mahallede ki toplam yol ağımız 450 kilometre. Haliyle eksik kalan mahallelerimiz olabilir. Bunları da inşallah en kısa zamanda asfaltlayacağız. Tabi belediye olarak sadece mevcut yollarımızı asfaltlamakla kalmıyoruz, ihtiyaç olan mahallelerimize yeni yollar açılıyor, bazı bölümlerde genişletme çalışmaları yapılıyor. Yine yeni köprü yapımı, mevcut köprülerin genişletilmesi, yaya kaldırımları, bariyerler, istinat duvarı yapımı gibi çalışmalarımızda aralıksız devam ediyor.”
“Belediyelerin görevleri yol, su, altyapı ve diğer çalışmaları yaparken amaç insanların yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Bizimde hedefimiz Ereğli’mizi daha modern, daha yaşanabilir bir kent haline getirmek. İnsanlarımız en iyi yollardan gitsin, en kaliteli suyu kullansın, yaya kaldırımları rahat ve güvenli olsun, çocuklarının hoşça vakit geçirebilecekleri çocuk parkları olsun, piknik alanlarında dinlenebilsinler, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini yapabilsinler. Tüm çalışmalarımız Ereğli insanını mutlu etmek.”
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER