20 yıl 25 ay hapis cezasına çarptırıldı

İki yıl önce ağabey ve kardeşini öldüren sanık Ersin Aydoğan, 20 yıl 25 ay hapis cezasına çarptırıldı.

20 yıl 25 ay hapis cezasına çarptırıldı
Zonguldak’ta, iki yıl önce ağabey ve kardeşini öldüren sanık Ersin Aydoğan, 20 yıl 25 ay hapis cezasına çarptırıldı. 


Ereğli ´de 16 Ekim 2012 günü meydana gelen bar cinayeti davasında sona gelindi. Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında sanık Ersin Aydoğan; Atalay Keleş’i kasten öldürmek suçundan 10 yıl 10 ay, Atalay Keleş’in kardeşi Atakan Keleş’i kasten öldürmek suçundan 10 yıl 10 ay ve silahla tehdit suçundan 5 ay olmak üzere toplam 20 yıl 25 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Duruşmadaki diğer sanık Hüseyin Aydoğan´a verilen 8 ay 10 günlük hapis cezası hükmün açıklanması geri bırakılması gerekçesiyle ertelendi. Diğer sanıklar Fikri Ö., Özgür E., Erdinç E., Bora E., Can E. ve Ersin E.´ye ise 1 yıl 8 ay verilen hapis cezaları da hükmün açıklanması geri bırakılması gerekçesiyle ertelendi.



“PATRON SEVİNCE İŞYERİNİ BANA DEVRETTİ”

İşlettiği birahanede daha önce işçi olarak çalıştığını söyleyen Ersin Aydoğan, olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İşletmiş olduğum birahanede daha önce işçi olarak çalışıyordum. Patron beni sevince burayı bana devretti, bizim işler iyi olunca ölen Keleş kardeşler bizi kıskanmaya başladı. Olaydan bir buçuk ay önce B.E. benim mekanıma gelmişti, orada bir müşterime saldırdı. Niyetini bildiğim için kavga çıkartmadan kapının önüne çıkarttım. Olay günü sigara içmek için birahanenin dışına çıktım, sigaramı içip içeriye girdim, alta giden merdivenlere geldiğimde dışarıdan bir garip bağırtı sesleri duydum, dönüp kapıya doğru yöneldim. Atalay ve Atakan’ın da içerisinde olduğu 10-12 kişinin bana bir anda saldırısına maruz kaldım, sopalarla bana vuruyorlardı. Atakan, Atalay, Fikri ve bir kaç kişi daha bana vuruyordu, bende kendimi savunmak için bar sandalyesini alıp kafamın üzerine koydum. Saldırı karşısında başımdan düşünce sandalyeyi attım, o arada yere düştüm, o ara dışarıdan silah sesi geldi. Zaten onlar içeriye girerken sopa ile şaltere vurup elektriği de kapatmışlardı, sadece barın ışığı ile dışarıdaki lambanın ışığı aydınlatıyordu. Ben yere düşünce dışarıdan gelen silah sesini de duyunca üzerimde bulunan tabancayı korktuğum için çıkarıp havaya ateş ettim. Ama darbeleri de yediğim için nereye tam ateş ettiğimi görmedim. Yalnız Atalay’ın ‘Yandım’ diyerek dışarı çıktığını gördüm. Zaten bana vurduktan sonra da abime doğru yönelmişti, ona doğru vuruyorlardı. Silahı ateşlenince dışarı kaçtılar, dışarıda birisi kapının yanında çömelmiş vaziyette duruyordu, elinde silah vardı. Bende o tarafa doğru korku ile ateş edince kapıdaki kişinin yerden yükselerek düştüğünü gördüm dışarı çıktım. Dışarıda Atalay’ın yerde yattığını görünce polise ve ambulansa haber verdik ileride bir grup vardı, onlarında bunlar ile alakalı olduğunu düşünerek üzerlerine gidince onlarda dağıldılar, o arada döndüğümde Fikri’nin üzerime doğru geldiğini gördüm, Fikri de benim dükkanımı basanlardan biriydi. Silahımı doğrultunca ellerini kaldırdı, ‘Bende bir şey yok’ dedi, bende ellerinde bir şey olmadığını görünce silahımı indirdim, o da çekip gitti. Bende gitmesine izin verdim, daha sonra polis geldi. Benim kimseyi öldürme kastım yoktur, kendimi savunmak amacıyla ateş ettim, bu olayların buraya gelmesinden dolayı üzgünüm.”



OLAY

Olay, 16 Ekim 2012 gecesi saat 02.00 sıralarında bir birahanede meydana geldi. Atalay Keleş (46), Atakan Keleş (39) kardeşlerin, 

Ersin Aydoğan´ın işletmeciliğini yaptığı bira salonunda yaşadığı tartışma kavgaya dönüştü. Ersin Aydoğan, yanında bulundurduğu ruhsatsız silahla Atalay Keleş´i karnından, Atakan Keleş´i de başından silahla vurdu.

Atalay Keleş ambulansla Anadolu Hastanesi´ne, Atakan Keleş de Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Kavga sırasında birahanede bulunan S.E., U.A. ve olayı gerçekleştiren Ersin Aydoğan özel hastanede tedavi altına alındı. Tedavilerinin ardından Ersin ve yanında çalıştırdığı U.A emniyette gözaltına alındı.
Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER