200 bin nüfusa hizmet veriyoruz

Karadeniz Ereğli Belediyesi İlçe Müftülüğü’nün katkılarıyla Kurban Bayramı arifesinde Şehir Mezarlığında Mevlid-i Şerif okuttu.

200 bin nüfusa hizmet veriyoruz

Karadeniz Ereğli Belediyesi İlçe Müftülüğü’nün katkılarıyla Kurban Bayramı arifesinde Şehir Mezarlığında Mevlid-i Şerif okuttu.

Mevlide, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago ve Nazım Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri Reşat Latif, Ayhan Atay, Sezai Meriç, Yusuf Kalay, Müftü Vekili Ramazan Duman, AK Parti Önceki Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve kalabalık bir vatandaş topluluğu dinledi.

200 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR

Okunan Kuran-ı Kerim ve İlahilerin ardından konuşan Başkan Uysal, Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak, “Belediyemiz Mezarlıklar Müdürlüğü, 31 mahalle, 5 belde ve 88 köyde yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet vermektedir. Taziye ikramları ve defin işlemleri gibi tüm hizmetlerimiz ücretsiz yapılmaktadır.

12 BİN VATANDAŞA TAZİYE İKRAMI

Nisan ayından bu yana 12 bin vatandaşımıza taziye ikramı ulaşırken, 600 defin işlemi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Belen Mevkiinde yeni mezarlık projesi üstünde çalışmalarımız sürüyor. Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olmaz” diye konuştu.

MEZARLIKLARDAKİ ÇEŞME SAYISI

Mezarlığa girişinde bazı vatandaşların içi dolu su bidonlarını bir noktadan belli bir noktaya taşıdığını gözlemlediğini vurgulayan Başkan Uysal, tüm mezarlıklarda bulunan çeşme sayılarını artıracaklarını belirterek, bu tür sorunları aşacaklarının sözünü verdi. Başkan Uysal vatandaşların bu konudaki her türlü görüş ve önerilerine de açık olduğunu sözlerine ekledi.

VATANDAŞLARA ARİFE İKRAMI

Yapılan duanın ardından vatandaşlara etli pilav, ayran ve mevlid şekeri ikramında bulundu. Vatandaşların yoğun ilgisine maruz kalan Başkan Uysal, küçük çocuklara ilgi gösterirken, bazı vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER