2013’Ü GERİDE BIRAKIRKEN

2013’Ü GERİDE BIRAKIRKEN
gundemeregli.com-Günler, aylar su gibi gelip geçiyor. Zaman o kadar hızlı ilerliyor ki, geride bırakılan yıldan kafalarda unutulmayacak, hep hatırlanacak olaylarda hafızalara kazınıyor.

Nitekim 2013 yılını acısıyla, tatlısıyla geride bıraktığımız 106 bin nüfuslu Kdz. Ereğli’de önemli gelişmeler yaşandı. Hafıza da kalan, taktir toplayan ve önemli gelişmelerin yaşandığı 2013 yılı geride kaldı. Zonguldak’ın en büyük ilçesi Kdz. Ereğli’de 2013 yılına damgasını vuran yatırımlar, gelişmeler ve olaylar bir film şeridi gibi gelip-geçti.

İşte 2013 yılında başarıları ile toplumun göğsünü kabartan, kişi ve kurumlar ve yaşanan üzücü olayları sizler için derledik.

2013’e damgasını vuran olaylar.

YILIN YATIRIMI

DEVREK YOL AYRIMI KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Kdz. Ereğli’de 2013 yılında birçok kavgaya da neden olan yapımına 2013 Nisan ayı içersinde başlanan ve 660 metre uzunluğu, 20 metre genişliğindeki köprülü kavşak Ereğli’nin en uzun köprüsü oldu. Çalışmalarında 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması da yatırım konusunda dikkatleri üzerine çekerken ilçede 2013 yılı içersinde tamamlanan yatırım olarak tarihe geçti.

YILIN BÜROKRATI

AHMET TURGAY OKUR

LİMAN BAŞKANI

1993 yılında askerliğini Ereğli’de yapan bir bürokrat olan Okur İzmir Aliağa’da beş yıl çalıştıktan sonra Ereğli ye atandı. Liman Başkanı Okur, Vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için İlçeye Liman Başkanlığı hizmet binası kazandırılması için çok uğraştı ve bu girişiminde de başarılı oldu.

Ereğli’de yapılan hizmet binası Türkiye’de sadece 4 liman başkanlığında bulunuyor. Bu eser Ereğli’de yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Bu başarıda hiç kuşku yok ki, Liman Başkanı Okur’un başarısı tartışılmaz.

YILIN YEREL YÖNETİCİSİ

NEZİH ANIL

Kdz. Ereğli Belediyesinde önemli görevlerde bulunan ve fen işleri müdürlüğü gibi etkin müdürlüklerde bulunan Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nezih Anıl, bu görevleri sırasında birçok yatırım ve çalışmalara imza atarak Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve vatandaşların takdiri topladı. Belediye Meclis üyeliği için bu görevinden istifa eden Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı olan Nezih Anıl 2013 yılında adından en fazla söz ettiren yerel yönetici oldu.

YILIN KURUMU

KDZ EREĞLİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

2013 yılı Ereğli Emniyeti için oldukça yoğun geçti. Yaşanan ve toplumun büyük kesiminde infiallere yol açan cinayetlerin aydınlatılmasında önemli görevler üstlenildi. 2013 yılında başarılı çalışmalar ve faili meçhul cinayetleri gün yüzüne çıkarak, uyuşturucuya karşı da Kdz. Ereğli’de adeta savaş başlatan Ereğli ilçe Emniyet müdürlüğünün taktir topladığı yıl oldu.

Geçen 9 Eylül ‘de bağ evinde işlenen cinayet ve sonrasında emniyetin zanlıları bulmadaki başarısı ve tozlu raflarından kaldırılarak, 2013 yılı Eylül ayında Ereğli’nin Kavaklık mahallesinde kayıp ihbarı yapılan 3 çocuk babası Muhasebeci Mevlüt Bilen’in olayını da aydınlatılması unutulamaz. Emniyet Müdürü Timur Özgen’in Emniyet Müdürlüğü görevine başlamasıyla dosyanın yeniden ele alınması talimatını vermesi ve Mevlüt Bilen’in öldürüldüğünün anlaşılıp zanlıların yargıya teslim edilmesi ayrı bir başarı olarak değerlendirilebilir.

YILIN İSTİHDAM OLUŞTURANI

DİNARSU AK-AL

Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren Ak-Al yeniden yapılanmaya giderek yeni istihdam alanları oluşturmaya devam ediyor. Fiziki kapasitesini artıran kurum fabrika alanlarını büyüterek, adeta yeni bir fabrika kurdu. Bu çalışmalarını sürdüren kurumda işçi sayısı iki katına çıkarılacak. Ak-Al bu özelliği ile adından 2013 yılında söz ettirmeyi başardı.

YILIN SİYASETÇİSİ

YUSUF KALAY

Son iki dönemdir adeta Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin tozunu attırıyor. Tek başına muhalif, kimi zaman Zabıta zoruyla toplantıdan atılıyor. Kimi zaman renkli görüntüler sunuyor.

2013 yılının hiç kuşku yok ki, en önemli siyasetçilerinden biri, bakalım Belediye Başkanlığına aday adayı da olan Kalay, aday olmayı başarıp, yılın siyasetçisi olma başarısını taçlandırabilecek mi?
 

YILIN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

ALAPLI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İBRAHİM ŞENGÜN

Yine tartışma getirmeyen bir şekilde Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, sessiz ve etkili bir şekilde çalışıyor. Ereğli’de Belediye Başkan Yardımcılarının bayrak değişimi yaşadığı bir süreçte Alaplı’da adından söz ettiren bir başkan yardımcısı olarak önemli çalışmalara imza atıyor. Tabi bunun yanında Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcılar ise 2014’ün belediye başkan yardımcısı olma yolunda adeta göz kırpıyor.

YILIN OLAYI

Ereğli’de yaşanan bağ evi ve kesik el cinayeti herkesin kanını dondurdu. Üzerine çok yazılar yazıldı, çok şeyler söylendi.

Bir aşk cinayeti mi yoksa bir intikam mıydı? Bu tartışmaların ışığında Bir askerin, bir taksicinin ve genç bir kızın karıştığı dava yılın olayı oldu.

YILIN DİKKAT ÇEKENİ

Zonguldak İtfaiye Müdürlüğündeki bir personelin evde çıkan yangında dumandan zehirlenen kucağında evden çıkardığı küçük kıza yaptığı hayat öpücüğü hafızalara kazındı. Bu hareketi ile küçük kızı hayata döndüren ve taktir toplayan gencin bu soğukkanlı görüntüsü yılın en dikkat çeken olayıydı.
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER