2014 yılı film şeridi gibi geçti

2014 yılı film şeridi gibi geçti

2014 yılı film şeridi gibi geçti

Günler Aylar su gibi gelip geçiyor. Zaman o kadar hızlı ilerliyor ki, geride bırakılan yıldan kafalarda unutulmayan 2014’e damgasını vurmuş unutulmayacak ve geride bıraktığımız günlerde Bölgemizde meydana gelen iyi ve kötü her şey film şeridi gibi geldi geçti.2014 Yılına en çok damga vuran iyi ve üzücü olayları siz değerli okuyucularımız için derledik ,2014’ e iz bırakan o olaylar;

YEREL SEÇİM TARTIŞMALARI
 

30 Mart yerel seçimlerin Başta Ereğli Olmak üzere birçok il ve ilçe seçiminde yaşanan tartışmalar ile hafızalarda yerini aldı.

MADEN FACİALARI
 

SOMA

13 Mayıs´tasoma ´da bir maden ocağında elektrik kaçağından dolayı çıkan yangında, 301 madenci göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybı yaşanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçen Soma, iş güvenliği tartışmalarını beraberinde getirdi.

ERMENEK
 

Soma´nın acısı dinmemişti ki, bu sefer Karaman´ın Ermenek ilçesinden bir kötü haber geldi. Has Şekerler Maden Ocağı´nda yaşanan su baskınının ardından 18 işçi ocakta mahsur kalmıştı.

Günlerce süren bekleyişin ardından, madencilerin cansız bedenlerine ulaşıldı. Ermenek´te yaşanan maden faciası, Soma gibi yürek burkan birçok anla hatıralara kazındı.

YILIN KURUMU

“KDZ. EREĞLİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞܔ
 

2014 yılında Kdz. İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Timur Özgen Önderliğindeki İlçe Emniyet Müdürlülüğü 2014 yılında birçok başarılı çalışmalara imza attı. Kdz. Ereğli’de uyuşturucu olmak üzere asayiş olaylarında birçok başarılı çalışmalara imza attı.

YILIN EN ÜZÜCÜ OLAYLARI
 
8 Nisan ’da Bağlık Mahallesi 1 Nolu sakindere sokakta meydana gelen olayda İşsiz olan Baba 30 yaşındaki Durukan Akcan cinnet getirmiş önce 8 aylık Oğlu Resül Kağan Akcan’ı ve ardından 28 Yaşındaki Eşi Elif Akcan ile Kaynanasını Av tüfeğiyle vurduktan sonra silahı başına dayayarak kendi de intihar etmişti Bu olay 2014 yılında Kdz. Ereğli’de meydana gelen en üzücü olay olarak hafızlara kazınmıştı.

Diğer üzücü olayı ise, Ereğli İlçesi Gülüç Beldesi’nde, 6 liselinin otomobille yolculuğu kaza ile sonuçlanmış,16 yaşındaki lise öğrencisi Emre Cerrah’ın ölümü herkese yasa boğmuştu.

 

“YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN BAŞARILI İŞ KADINI ŞENGÜL KALAYCI”

PSC Kargo ile İş hayatına atılan ve ardından Çıtır Usta’nın 58.şubesini Kdz.Ereğli’de Hizmete açan Şengül Kalaycı 2014 yılının en başarılı iş kadını olarak hafızalara kazındı.

“YILIN EN ÇOK ÇALIŞAN MUHTARI YARAŞLI YÖRÜK KÖYÜ MUHTARI
 İBRAHİM ÇALIK”
 

30 Mart yerel seçimlerin ardından Yaraşlı Yörük köyünü adeta yeniden inşa eden Yaraşlı Yörük Köyü Muhtarı İbrahim Çalık, Yaptığı çalışmalarla her kesimin beğenisini alarak Yılın en çok çalışan Muhtarı olarak hafızalardaki yerini aldı

EREĞLİ’Yİ EKONOMİK AÇIDAN ETKİLEYEN EN ÜZÜCÜ OLAY
 

Kdz. Ereğli’ye Bağlı Kandilli beldesinde HATTAT Holding’e bağlı Hema Kömür işletmelerinde çalışan maden işçilerin iş akitlerinin feshedilerek işten çıkartılması olayı ve Tüm maden işçilerinin işten çıkartılması

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 07:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER