23.olağan genel kurulu gerçekleştirildi

Türk Metal Sendikası bünyesindeki Metal İşçileri Tüketim Kooperatifi (METAL –KOOP)’un 23.olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

23.olağan genel kurulu gerçekleştirildi

Türk Metal Sendikası bünyesindeki Metal İşçileri Tüketim Kooperatifi (METAL –KOOP)’un 23.olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Gülüç Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirilen genel kurulun Divan Başkanlığına Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Odabaş seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kooperatifin faaliyet raporunu okuyan METAL-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir, görev sürelerinde üyelere, piyasa fiyatlarının üzerine çıkılmadan uygun fiyatlarda satış yapıldığını, mal alımlarında kalite, marka ve hijyene büyük önem verdiklerini söyledi.

Süreç içinde satışa yönelik bilgisayar sistemi, kasalar ve reyonlarda gerekli düzenlemelerin yapıldığını anlatan Özdemir, şöyle dedi:

“Çalışmakta olduğumuz firmalardan özellikle peynir, zeytin, tavuk ve kırmızı et tedarikçilerimiz sık sık ziyaret edilerek, üretim aşamaları yerinde gözlenmiştir. Mağazalarımız, yetkili ilaç firmalarına her ay düzenli olarak ilaçlatılıp, kayıt altına alınmıştır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Kurban Bayramları öncesi üyelerimize ve dışarıdan gelen müşterilerimize kurban kesimi hizmeti verilmiştir. Her ayın 17 ve 30’una rast gelen günlerde indirim uygulamalarına devam ettiğimiz kooperatifimizde muhasebe programımızda versiyon yenileme anlaşması yapılmış ve Haziran Ayı içinde tamamlanması hedeflenmiştir. Personelimiz iş ve İşçi sağlığı eğitimlerinden geçirilmiş olup, geçmiş yıllarda belediye tarafından mühürlenen depolarımızın ruhsat alım işlemleri ise son aşamaya gelmiştir. Bunun yanı sıra depolarımızdaki kayıt cihazlarının kapasiteleri 80 gün kayıt depolama haline getirilmiştir.

ŞİKAYETLER BOŞA ÇIKTI

Kooperatifimiz, şikayet üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca atan Bakanlık müfettişi incelemesinden geçirilmiştir. Şikayet konuları ile ilgili hiçbir eleştiri yapılmamış, tüm işlemlerimizin kanunlara uygun olduğu 28 Mart 2014 tarih ve 143-C/01 sayılı rapor ile tescillenmiştir. Tahmini Bütçe ve Gelir Tablomuzun Genel Kurul’a sunuluşu ile ile ilgili tavsiyede bulunulmuştur.

Ayrıca; 14 Temmuz 2009 tarih 2009/15233 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, her bir sermayenin 100 Lira’ya çıkartılması gerekliliği bildirilmiş, Kooperatif Yönetimi olarak Bakanlık birimine yazdığımız cevabi yazıda ilk genel kurulda bu hususu gündem edeceğimizi beyan ettik. Genel Kurul Gündem maddelerin ede sermaye maddesini aldık.

Kooperatifimizin 2014 yılı cirosu 23 milyon 321 bin 340 lira 7 kuruş olarak geçmiş, vergi sonrası dönem net karı da 1 milyon 23 bin 563 lira 59 kuruş olmuştur.

Bize destek veren üyelerimize, her kademede özveriyle çalışan personelimize teşekkür eder, 2015 yılının kooperatifimiz açısından daha başarılı bir yıl olmasını dileriz.”

YÖNETİM 3 KİŞİYE İNDİ

Aralarında, kooperatifin Gülüç’teki şubesinin kapatılmasının da yer aldığı maddeler oy birliği ile kabul edilirken, Erdal Özdemir Başkanlığı’nda Altan Kalfa ve Zafer Karaşen’den oluşan 3 kişilik yeni yönetim kurulu da oy birliği ile kabul edildi. Denetim Kurulu üyeliklerine de Cahit Toprak ile Mustafa Tazegül seçildi.

METAL-KOOP’un kuruluşunda da yer alan eski Türk Metal Şube Mali Sekreterlerinden Beytullah Öztaş da, dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada, kooperatifin çok daha iyi yerlere geldiğini görmekten memnunluk duyduğunu dile getirirken, görev alan yöneticilere teşekkür etti.

Genel kurula, Türk Metal Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Soner Uslubaş, Şube Eğitim Sekreteri Mehmet Karakaya, İş Yerleri Baştemsilcisi Yakup yılmaz ile METAL-KOOP üyeleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER