24 bin metre kanalizasyon, 11 bin metre su hattı çalışmaları başladı

Karadeniz Ereğli Belediyesi, su hattı yenileme, Kanalizasyon ve dere ıslah çalışmaları ile ilçeyi şantiyeye çevirdi. İlçede, Yeşiltepe Mevkii’nde başlayan su hattı yenileme çalışması ile toplamda 10 bin 780 metrelik hat yenilenecek.

24 bin metre kanalizasyon, 11 bin metre su hattı çalışmaları başladı

Karadeniz Ereğli Belediyesi, su hattıyenileme, Kanalizasyon ve dere ıslah çalışmaları ile ilçeyi şantiyeye çevirdi. İlçede,Yeşiltepe Mevkii’nde başlayan su hattı yenileme çalışması ile toplamda 10 bin780 metrelik hat yenilenecek.

Kemer ve Balı mevkiinde başlayan 4 binmetre Kanalizasyon hattı çalışması ise, Bölücek, Dağlar, Göktepe ve diğermahallerde sürecek ve toplamda 23 bin 150 metre Kanalizasyon hattı döşenecek. Yapılacakçalışmalar kapsamında, Dağlar Mahallesi ile Bölücek-Çimenciler Sokak ilk kez kanalizasyonakavuşacak.

KaradenizEreğli Belediyesi ilçe genelinde 23 bin 150 metre kanalizasyon hattı değişimiile terfi ve yağmur suyu kanal hattı yapımına startı verdi. Su ve Kanalizasyonİşleri Müdürlüğü’nün kontrolünde yüklenici firma tarafından başlatılançalışmalar, Kemer-Balı mevkiinde başladı.

Sözkonusu bölgede yapılacak 4 bin metrelik hattın yanı sıra, Bölücek- Çimenciler, Göktepe,Dağlar ve Hamzafakıhlı’da toplamda 23 bin 150 metre kanalizasyon hattı döşenecek.

Bugünekadar kanalizasyon sorunu yaşayan Dağlar Mahallesi ile Bölücek Mahallesiçimenciler sokak, ilk kez kanalizasyona kavuşacak.

10 BİN 780 METRELİK HATYENİLENİYOR.

KaradenizEreğli Belediyesi, su hattı yenileme çalışmalarına da hız verdi. Yeşiltepe İmamHatip karşısında 2 bin metrelik alan ve Bağlık Mahallesi Aktaş Sokak FortekslerMevkii’ndeki 150 metrelik yeni yerleşim yerlerine döşenen su hattının yanı sıraTopçalı, Süleymanlar Mahallesi eski hastane mevkii, Dikili- Kız kapısı, Akarcave Orhanlar mahallelerinde toplamda 10 bin 780 metrelik su hattı yenilenecek.

DERE KANALLARI KAPANIYOR

Pencesderesi üzerinde bulunan açık kanalların temizlenerek üzerinin betonlanması veböylece derenin daha temiz akması yönünde ki çalışmalarını da aralıksız olaraksürdüren ekipler, periyodik çalışmalarını da devam ediyor.

DEV PROJEDE KEPEZ’E GELİNDİ

Bu aradaDSİ tarafından sürdürülen ve Kızılcapınar Barajı´ndan Ereğli´deki içme suyuşebekesine su verilmesi için başlatılan çalışmalarda aralıksız olarak sürüyor.

SüleymanbeylerArıtma Tesisi´nden çıkarak 70 bin metreküplük su kapasitesi ile Ereğli’deki depolaraulaşacak yeni hat için, Subaşı Mevkii’nden başlayan çalışmalarda Kepez’egelindi. Kepez Dağevleri Mevkiinde devam eden çalışmalar kapsamında önemli mesafeler alındı.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER