25 İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI

25 İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI
gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde kurulu olan Ereğli Demirçelik Fabrikalarında (ERDEMİR) çalışan 25 işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilçedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre ERDEMİR´de 16.00-24.00 vardiyasında çalışan 25 işçi, akşam saatlerinde şirketteki yemekhanelerde akşam yemeği yedi. Birkaç saat sonra mide bulantısı, kusma ve baş ağrısı şikayetleri ile hastaneye kaldırılan İşçilerden Engin Durmaz, Hasan Ceyhan, İşar Kör, Sadettin Yaman, Fikret Çevik, Kadri Kalaycı, Paşa Çakıroğlu, Kenan Kahvecioğlu, Erkan Demircan, Recep Köse, Hakan Üstün, Çetin Duru, Yunus Emre Deniz, Tuğran Peker, Yaşar Oktay, Ali Erarslan, Yavuz Yavuzarslan, İsmail Adıgüzel, Hasan Akçay ile Serdal İlgün, şirkete ait ambulanslar ve özel araçlarla Ereğli Devlet Hastanesi´ne, İbrahim Akman ve İsmail Özmen, Emin Kırçoban ile Serkan Adıgüzel ilçedeki özel hastanelere, Mustafa Erdoğan ise Alaplı Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.
Hastanede ilk tedavileri yapılan işçilerden bazıları taburcu edilirken, bazıları ise müşahede altına alındı.
Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırılan işçilerden Fikret Çevik, fabrikada akşam yemeğinden iki saat sonra midesinin bulandığını belirterek &[#]8220;Hemen şirketin ambulansına haber verdim. Beni hastaneye götürdüler. Akşam yemeğinde etli patates vardı. Erişte ve tatlı vardı ancak ben tatlıdan yemedim&[#]8221; dedi.
İşçilerden Serkan Adıgüzel de yemek yedikten birkaç saat sonra kusmaya başladığını belirterek, &[#]8220;Yemeklerin hepsinden azar azar yemiştim. Yemekten 2,3 saat sonra kusmaya başladım. Yemekten mi yoksa normal rahatsızlık mı anlayamadım. Sonra hastaneye götürüldüm&[#]8221; diye konuştu.
Şirket yetkilileri ise olayla ilgili net bir bilginin olmadığını, rahatsızlıkların nedeninin yapılan tahliller sonucunda belirleneceğini ifade ederken, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney, şirket yetkilileri, sendika şube yöneticileri ile bazı iş yeri temsilcileri hastanelere gelerek işçilerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı.
ERDEMİR Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney, Devlet Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, &[#]8220;Bizde bu zamana kadar böyle bir olay yaşanmadı. İşçilerimizden bazıları mide bulantısı ve kusma şikayeti ile Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi´ne ve ilçedeki diğer özel hastanelere müracaatta bulundu. Yedikleri yemekten zehirlenmiş olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor. Yine neden kaynaklandığına dönük araştırmalar yapılıyor&[#]8221; dedi.
Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2012, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER