30 AĞUSTOS’U YAYIMLADIKLARI MESAJ İLE KUTLADILAR.

30 AĞUSTOS’U YAYIMLADIKLARI MESAJ İLE KUTLADILAR.

gundemeregli.com-Zonguldak Valisi  Ali Kaban ,CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk,Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır ve Kdz Ereğliler Derneği Yönetim kurulu ,Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker yayımladıkları mesaj ile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladılar .

 
 
 
 
ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN
 
Büyük Türk Milleti bağımsızlık ve özgürlüğünden, canı pahasına da olsa ilke ve değerlerinden asla vazgeçmemiş, bu onurlu duruşu milletimizin dünya üzerinde güçlü bir şekilde var olmasını sağlamıştır.

Yurdumuzun kurtarıcısı Mustafa Kemal ATATÜRK´ÜN önderliğinde başlatılan Milli Mücadele yılları, yurdumuza göz koyan yabancı devletlerin işgal ve hükümranlığına, ulusça karşı koyduğumuz zorlu yıllar olarak tarihe geçmiştir.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi ile ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama iradesi, kararlılığı tüm dünyaya gösterilmiş,

Büyük Önder M.Kemal ATATÜRK´ ÜN ifade ettiği gibi Yeni Türk Devletinin, Genç Türkiye Cumhuriyetinin temelleri bu zaferle atılmıştır. Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi, Türk ulusunun geleceğine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuştur.

Milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuz, bu savaşta özveri, güç ve cesaretini zafere dönüştürerek ulusumuzun varlığını korumuş tarihe geçmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, başta ATATÜRK olmak üzere yurdunu ve milletini seven kahramanların, şehit ve gazilerin bizlere kutsal birer mirasıdır.

30 Ağustos Zaferinin 91 Yıl Dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunması ve bağımsızlık uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ulusumuzun ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum

 
CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ALİ İHSAN KÖKTÜRK

“Bağımsız yaşama kararlılığımızı tüm Dünya’ya güçlü biçimde duyurduğumuz 30 Ağustos Zaferi, Ulusumuzun ve Ordumuzun yurt sevgisinin, özverisinin, kurtuluş inancının, haksızlığa boyun eğmeyen onurlu duruşudur…

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında Türk Ordusu 26 Ağustos 1922’de Yunanlılara karşı “Büyük Taarruzu” başlatmış, 30 Ağustos’ta da, tarihin en önemli savaşlarından biri olan “Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazanarak, Yunan Ordusu’nu ve onun arkasındaki emperyalist güçleri ağır bir yenilgiye uğratmıştı.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurma ve Demokratik-Laik Cumhuriyeti gerçekleştirme hedefini olanaklı kılan 30 Ağustos Zaferi, bağımsızlığına saygı duyulan çağdaş bir devlete sahip olmamızın yolunu açmış, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında aydınlık yarınlara ulaşılmasını sağlamıştır.

Ülkemiz bugün, içeride ve dışarıda büyük sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Türkiye tüm sorunları ve kuşatılmışlıkları aşacak kadar büyük ve zengin bir tarihe sahiptir.

Türk halkının büyük bir bölümü, ülkemiz üzerinde oynanan oyunun farkındadır. Ulusumuz bu durum karşısında gereğini yapacak güçtedir. Bu yolda Şanlı zaferimiz ve Büyük Atatürk’ün çizdiği yol rehberimiz olacaktır…

30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir kez daha kutluyor, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bize, Bağımsız ve güzel bir ülke bırakan atalarımızı saygı ve minnetle anıyoruz ve böyle bir günde bir kez daha laik demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin varlığına, bağımsızlığına, bütünlüğüne, tüm yurttaşlarımızın birlikte barış içinde yaşama iradesine kararlılıkla sahip çıkacağımızı haykırıyoruz.”

 
 
KDZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

“Yüce Türk Milleti´nin verdiği onur mücadelesinin sonunda, zaferle sonuçlanan, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 91. yıldönümünü milletçe kenetlenerek kutluyoruz.

Milletimizin tarihine, altın harflerle geçen ve Yüce Türk Milleti´nin azim ve kararlılığının tüm Dünya Uluslarına ilan edildiği bu anlamlı zaferin 91. yıldönümünde, Büyük Önderimiz ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşlarıyla, vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve şükranla anarak, Allah´tan rahmet diliyorum.

Bu anlamlı gün nedeniyle vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin huzur ve güvenliği için, azim ve kararlılıkla görevlerinin başında olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarıyla, gazilerimizi ve şehit ailelerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı içtenlikle kutluyor, bugün sağ olanlara da aile fertleriyle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ediyorum.

Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımız ve Ay Yıldızlı şanlı bayrağımız ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´ni onurla korumanın yolunun milletçe kenetlenmekten geçiyor”

 
 
AK PARTİ KDZ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI FATİH ÇAKIR

“Tüm imkânsızlıklara rağmen, Halkımızın sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan ve Türk Milletine, yeniden hayat veren bu büyük zaferin 91. yıl dönümüne ulaşmış olmanın heyecanını, milletçe hep birlikte gururla yaşıyoruz.

30 Ağustos 1922´de Dumlupınar´da Başkomutan Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur.

30 Ağustos Zaferi ile; Kurtuluş savaşımız zaferle taçlandırılmış, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar ilelebet hür ve bağımsız yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.

Bu şanlı zafer, Milli birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize zarar vermeye çalışan şer odaklarına karşı da bir ve bütün olduğumuzun en somut nişanelerinden biridir.

Bizler Ak Parti kadroları olarak Atalarımızın bizlere vatan kıldıkları bu toprakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak ve gözde bir yaşam alanı haline dönüştürmek için gayret sarf ederek, barışı ve huzuru bu kadim coğrafyada hakim kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu özel gün nedeniyle; Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutlayarak, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı´nın tüm kahramanlarını, vatanımız için canını vermekten çekinmeyen şehitlerimizi, kahramanca ülkesini savunan gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum”

 
KDZ EREĞLİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU
“Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan büyük taarruz zaferinin yıldönümününde,ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandıran,bu bayrağın altında yaşamamıza sebep olan Mustafa Kemal Atatürk ve yüce ordumuzun elde ettiği zaferi kutluyor,vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum”
 
 
 
KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI YAŞAR TETİKER
 
Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusunun işgalci orduları anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmasını simgeleyen 30 Ağustos Zaferi, bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır

Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren Atalarımızın kahramanlıklarını ve başarılarının anılmasına, bize emanet ettikleri değerlerin daha iyi idraki ile bu değerlerin genç kuşaklara aktarılmasına vesile olan en önemli,sevinçli günlerimizdir.

Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zaferin 91. yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içinde,başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor,milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zafer Bayramını kutluyorum
 
 
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER