30 yıldır eşini doktora götürmedi

Otuz yıldır kocasından şiddet gördüğünü ve hastaneye hiç götürülmediğini iddia eden bir kadın ailesi tarafından jandarmaya şikayet edildi.

30 yıldır eşini doktora götürmedi
gundemeregli.com-Bartın’da, otuz yıldır kocasından şiddet gördüğünü ve hastaneye hiç götürülmediğini iddia eden bir kadın ailesi tarafından jandarmaya şikayet edildi.

Bartın’ın merkeze bağlı Akbaş köyünde 53 yaşındaki Aysel Baştürk, 31 yıl önce evlendiği eşinin kendisini 30 sene hiç doktora götürmediğini iddia etti. Baştürk ayrıca, eşinin kendisine 30 yıldır şiddet uyguladığını çoğu zaman aç bıraktığını söyledi.

Aysel Baştürk’ün akrabası Havva Akgün köyde bir cenazeye gittiği esnada yengesinin hasta olduğunu fark ederek, doktora götürmek için eniştesi C.B.´den izin alamayınca jandarma ekiplerine olayı haber verdi. Jandarma ekipleri şikayet üzerine köye giderek, Aysel Baştürk’ü eşinden alıp ailesine teslim etti.

Olayın açığa çıkmasını sağlayan Havva Akgün, şöyle konuştu: Olay, Ramazan ayının ilk haftasında oldu. Eniştem 30 seneden beri yengemi hiç hastaneye götürmüyordu. Biz akrabamızın cenazesi için köye gittik. Cenazede gördüm, bayıldı yere düştü. Eşimi çağırdım, orada kendisini ayılttık. Cenaze işleri bittikten sonra uğrayacağımı söyledim. Evine giderek eniştemden yengemi hastaneye götürmek istediğimi söyledim. Tedavisini yaptırayım sana geri getireyim dedim. O izin vermeyerek, beni dışarı yengemi içeri itti. ´Doktora gidip gitmeyeceğine ben karar veririm siz karışamazsınız´ dedi. Bizde karakola giderek durumu anlattık. Sürekli yengemi dövüyormuş. Evinde yiyecek ve hiçbir eşya yokmuş. Üstü başı yırtıktı, perişandı. Hayvanları otlatmaya götürüyorsun diye yengemi sopayla dövmüş. Odun ocağı vardı evde yemeği falan orada yapıyordu. Jandarmaya giderek, şikayetçi olduk, evinden alıp karakola getirdiler. Çok korktuğu belli oluyordu. Yengem, karakolda eşim beni dövüyor, kakıyor, ben artık oraya gitmek istemiyorum, bana sahip çıkın, ben orada açlıktan öleceğim diye ifade verdi.” 



30 YILDIR EŞİNİ HİÇ DOKTORA GÖTÜRMEDİ

30 yıldır eniştesinin yengesini doktora götürmediğini iddia eden Havva Akgün, şunları söyledi: Biz daha sonra kendisini hastaneye götürdük. Psikolog doktoruna götürdük. Doktor başından çok darbe aldığı, kafasının karışık olduğunu, beyninin hasar gördüğünü söyledi. Doktordan rapor alarak diğer rahatsızlıkları için başka doktorlara götürdük. Oradan Zonguldak’a sevk edildi, filmleri çekildi. Sonuçlar ayın 22’sinde belli olacak. Doktor bakınca zaten bu hiç doktora getirilmemiş dedi. Yengem çok söylemiş hasta olduğunu ama eniştem 30 senedir hiç doktora götürmemiş. 

Olayın böyle olduğunu bilmediklerini anlatan Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü: Benimde hastam vardı. Hiç haberimiz olmadı. İl dışındaydık. Biri bana telefon etti. Yengeniz çok hasta açlıktan ölüyormuş dediler, durumun ciddi olduğunu görünce eşime dedim gidelim diye ve geldik. Aradık sorduk ve evine baktık yiyecek yok içecek yok, buzdolabı bomboş bu ne biçim iş dedim enişteme oda sen bana karışamazsın dedi. Eniştemin içkisi var, kumarı var. Kendisine yemek alıp, karşısına geçip, yemek yiyormuş. Yengemde isteğinde sana alamam sen bakacaksın ben yiyeceği diyormuş. Ben yengemi göndermek istemiyorum. Sizi görünce titremeye başladı. Çok korkuyor.” 

Aysel Baştürk’ün erkek kardeşi İsmail Akgün de, “Ablamı eniştemden aldıktan sonra karakoldan beni aradılar. Savcılığa giderek, suç duyurusunda bulunduk. Orada bakıma ihtiyacı olduğunu söylediler. Ben ablama sahip çıkarım masraflarını üstleniyorum. Benim yanımda kalsın dedim. Şimdi ise, savcılıktan gelen kağıtları bekliyoruz. Adli olarak bu işin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 

Konuşmakta zorluk çeken ve yaşadıklarından çok etkilendiği belli olan Aysel Baştürk de, “Beni sürekli dövüyordu. Beni aç bıraktı. Bana hiçbir şey almıyordu. Hastaneye götürmüyordu” dedi.



KIZINI 10 SENE HİÇ GÖREMEDİ

Aysel Baştürk’ün 83 yaşındaki annesi Ayşe Baştürk de, “Aysel benim kızım oluyor. Benim olanlardan haberim yoktu, 4 seneden beri yatalak hastayım. Hiçbir yere gidemiyorum. Damat hiç el öpmeyi bırak bayramlarda bile götürmüyordu. Belki 10 seneden beri kızımı görmedim. Damat iki gün önce geldi. Beni tehdit etti. Bana şiddet uygulayacakmış. Bende kızıma neden bakmadığını sordum. Evlendirirken efendi birisiydi. İlk bir sene geldiler daha sonra kızımı göndermedi. Böyle olacağını bilmiyorduk” diye konuştu.



20 YILLIK KOMŞUSUNU TANIYAMADI

Aysel Baştürk´ün eve getirildiğinde kendisini tanımadığını söyleyen Fatma Akgün, sözlerini şöyle tamamladı: “Eşi bayramda dahi hiç getirmedi. Babası öldükten sonra her şey bitti. Senelerden beri köye hiç getirmedi. Hasta falan olduğunu duyduk ama gidemediğimiz için bu durumu bilemedik. İlk geldiğinde arabadan inince iki büklümdü. Ağlamaya başladık görünce. İki gün beni tanıyamadı. Sürekli şiddet görüyormuş. Buraya gelince kadın kendine geldi. Durumu iyi değil gördüğünüz gibi ne hale gelmiş.” 


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 07:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER