“3,5 aydır doktor köye gelmiyor”

Ereğli´de Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) bazı doktorların yapılan kontrollerin ardından nöbeti bırakıp gitmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

“3,5 aydır doktor köye gelmiyor”
İHA-Ereğli´de Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) bazı doktorların yapılan kontrollerin ardından nöbeti bırakıp gitmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Aydınlar Köyü Muhtarı Muhammet Korkusuz köylerine yaklaşık 3,5 aydır doktorun gelmediğini söyledi. 
Kdz. Ereğli ilçesinde ASM’ler de belirli günlerde değişimli olarak doktor ve hemşirelere nöbet uygulaması yapılıyor. Nöbetçi oldukları günlerde sabah saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında nöbet tuttuğu ASM’de bulunması gereken bazı doktor ve hemşirelerin Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) yetkililerinin yaptıkları kontrolün ardından, nöbet yerlerini terk ettikleri iddia edildi.

ASM’YE GELEN VATANDAŞ NÖBET MAĞDURU

TSM yetkililerinin saat 10.00 ile 11.00 saatleri arasında doktor ve hemşirelerin nöbetlerini kontrol edip tutanak tuttuğu öğrenildi. Vatandaşların iddiasına göre ise ASM’de 09.00 ile 17.00 saatleri arasında nöbet tutması gereken bazı doktor ve hemşirelerin, yapılan kontrolün ardından iş yerinin kapısını kilitleyip nöbet yerini terk ettiği ve bir daha da dönmediği ifade edildi. Eczanelerde iğne yapılmasının yasaklanmasının ardından daha çok iğnesini yaptırmak için ASM’ye gelen yaşlı hastalar mağdur oluyor. Nöbetçi ASM’ye geldiklerinde mesai saati içerisinde kapının kilitli olduğunu gören vatandaşlar, saatlerce doktor ve hemşirenin geri döneceğini düşünerek bekliyor. Ancak bazı doktor ve hemşirelerin sabahın erken saatlerinde yapılan denetimin ardından ASM’den ayrılıp bir daha geri dönmediği öğrenildi.

“3,5 AYDIR DOKTOR KÖYE GELMİYOR”
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Aydınlar Köyü Muhtarı Muhammet Kocaman, köylerinde Salı günleri sağlık merkezinde görevli doktorun 3,5 aydır gelmediğini ifade etti. Kocaman yaptığı açıklamada Kocabey Mahallesi’ndeki sağlık ocağına daha önce her Salı günü doktor geldiğini, ancak 3,5 aydır doktorun köye gelmediğini söyledi. Kocaman, yetkililerin gerekli işlemleri yaparak daha önce olduğu gibi her Salı günü köylerine doktor göndermelerini istedi. Vatandaşlar ise ASM’lerde ki nöbetlerin günde sadece bir kez değil belirli aralıklarla 3-4 defa yapılmasını ve nöbeti terk eden doktor ve hemşireler hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 06:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER